Начало Културни събития Малък Монматър 2022 – Пловдив
Плакат "Малък Монматър 2022 в Пловдив"

Малък Монматър 2022 – Пловдив

Младежи от България и Северна Македония рисуват заедно в центъра на Пловдив

Събитието е част от стратегията на Фондация Българска Памет и д-р Милен Врабевски за сближаване на децата от двете страни на границата.

Екипът на Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“, гр. Битоля има удоволствието да ви покани на откриването на детското художествено събитие „Малък Монматър 2022 в Пловдив“, в което участие ще вземат талантливи младежи от България и Република Северна Македония.

Откриването ще се състои на 30.06 в 10:30 ч. на Гребния канал в град Пловдив (в района на Младежки център).

“Малък Монмартър” е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие “Свети Кирил и Методий” в гр. Битоля, което за пръв път ще се проведе извън границите на РС Македония по покана на основателя и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един цял ден.

След края на “Малък Монмартър 2022 в Пловдив” рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация Българска Памет, която е домакин на събитието.
Визитата на Детско художествено ателие “Свети Кирил и Методий”, гр. Битоля е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България, включваща организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.

 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Гребен канал Пловдив (в района на Младежки център)

Дата

30.юни.2022 - 03.юли.2022
Изтекло събитие!

Час

Цял ден

Тип събитие

На открито

Локация

Пловдив
Категория
 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Гребен канал Пловдив (в района на Младежки център)