Начало Културни събития Представяне в Бургас на “ПЕСНИЧКА – LITTLE SONG” на DREAMERS, Vienna

Представяне в Бургас на “ПЕСНИЧКА – LITTLE SONG” на DREAMERS, Vienna

Заповядайте на концертите от турнето LITTLE SONG на Dreamers, Vienna в България от 14 до 29 юни, на което ще представим първия си албум пред българска публика.

Група ДРИЙМЪРС, Виена е създадена през ноември 2021 от утвърдения оперен певец Апостол Миленков и дългогодишния джаз-пианист, композитор и аранжор Любен Павлов. Към тях се присъединяват виртуозните Томас Шьон (сакс и кларинет) и Гералд Грюн (тромпет). Групата започва с изключително успешни концерти, а през 2023 Злато-Лина (Златолина Семова) наследява Любен Павлов на пианото. Освен опитен джаз-пианист тя е не по-малко талантлив композитор и аранжор.

Естествено идва идеята за първи албум на формацията, в който освен прекрасни аранжименти на Елвис, Синатра, Том Джоус и т.н. основно място намират нови, собствени композиции. Така се раждат песните на Злато-Лина по текстове на Люси Сланева „Ти повика ли ме” и „Una canasta de albaricoques” и „Поема за БДЖ” (Апостол Миленков), а Любен Павлов пише музиката на „Когато те измислих” (Дамян Дамянов) и „Песничка”, „Криле”, „Отново” и „Нощ” по текстове на Апостол Миленков. Албумът е наречен „ПЕСНИЧКА” (Little Song), първата от новите песни и първото му представяне е на 19 май 2024г., на престижния джаз брънч в хотел Вимбергер, Виена.

Освен огромното стилово разнообразие, Дриймърс предлагат и фантастични музикални интерпретации в лицето на Злато-Лина, която витруозно се възползва от целия музикален потенциал на своя инструмент, Томас Шьон и Гералд Грюн допълват звученето с феноменалните си възможности и блестят в солата си, а дълбокият басов тембър и вокалното майсторство на Апостол Миленков запълват палитрата на музикалната картина.

Албумът* е специален подарък за рождения ден на Любен Павлов (78) и 60-годишната му творческа дейност с благодарност от групата за фантастичното му творчество.

В програмата освен песните от албума на Дриймърс ще имате удоволствието да чуета и хитове на Челентано, Армстронг, Гершуин и др.

 

Програма на турнето

София, петък, 14 юни, 19:00 ч, City Mark Art Center – Сити Марк Център за Изкуство
Билети https://ticketscmart.info/event/1466
***
Пловдив, четвъртък, 20 юни, 19:30 ч, Piano Bar Sinatra Plovdiv
Билети https://bilet. /bg/events/5067
***
Бургас, петък, 21 юни, 19:30 ч, Piano Bar Sinatra Burgas
Билети https://bilet.bg/bg/events/5068
***
Варна, събота, 22 юни, Piano Bar Sinatra Varna
Билети https://bilet.bg/bg/events/5066
***
Велико Търново, четвъртък, 27 юни, 20:00 ч, Hipster арт бар
Вход – дарения
***
София, събота, 29 юни, 19:30 ч, Piano Bar Sinatra Sofia
Билети https://bilet.bg/bg/events/5065

 • Град:

  Бургас

 • Адрес:

  Пиано бар "синатра"

 • Име на организатор:

  Първо Софийско Музикално Сдружение

Дата

21.юни.2024
Изтекло събитие!

Час

08:00 - 19:30

Тип събитие

Вечерно

Локация

Бургас
 • Град:

  Бургас

 • Адрес:

  Пиано бар "синатра"

 • Име на организатор:

  Първо Софийско Музикално Сдружение