Начало Културни събития „Бал с маски” открива оперната 2022 на Старозагорската опера
Бал с маски

„Бал с маски” открива оперната 2022 на Старозагорската опера

На 28 януари от 19.00 часа новата оперна 2022 г. започва за Държавна опера-Стара Загора с най-новата постановка на операта „Бал с маски“ от Джузепе Верди.

Режисьор на постановката е Славчо Николов, художник на декора и костюмите Каталин Йонеску-Арборе, хормайстор Младен Станев, пластика Ромина Славова.
На 28 януари зрителите ще се насладят на изкуството на блестящи солисти в главните роли – в ролята на Рикардо ще се изяви тенорът Ивайло Михайлов, в ролята на Амелия дебютира сопраното Емилия Джурова. В ролята на Ренато гостува баритонът Нико Исаков, Оскар – Емилия Иванова, а мистериозната Улрика ще бъде Даниела Нинева. Участват още солистите Валери Турманов, Игнат Желев, Живко Добрев, Костадин Якшев, хор, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

Спектакъла на операта „Бал с маски” ще дирижира Майкъл Енгелбрехт от Нидерландия, носител на Първа награда от VIII Международен конкурс за оперни диригенти Blue Danube/Bela Bartok /Стара Загора 2021/. Майкъл Енгелбрехт печели и първата награда на Международния майсторски клас и конкурс за оркестрово дирижиране в Будапеща, където членовете на MÁV Budapest Symphony Orchestra го избират за победител.

 • Град:

  Стара Загора

 • Адрес:

  Държавна опера-Стара Загора

 • Име на организатор:

  Държавна опера-Стара Загора

Дата

28.ян.2022
Изтекло събитие!

Час

19:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

Стара Загора
 • Град:

  Стара Загора

 • Адрес:

  Държавна опера-Стара Загора

 • Име на организатор:

  Държавна опера-Стара Загора