Творчески инициативи

Творчески инициативи и партньорства

Анонси и предложения за творчески инициативи, обяви за конкурси, уъркшопове, кастинги и прослушвания, търсене на творчески партньорства за организиране на събития, участие в проекти и друга културна дейност. Повече информация ще намерите в дадените линкове. При въпроси, моля, обръщайте се към съответните организации.

Последно добавени

Публична дискусия „Акценти от света на изкуството през 2022“

Публичната дискусия под работното заглавие „Акценти от света на изкуството през 2022“ ще се проведе на 7 декември 2022 г. в Гьоте институт.

Пловдивско певческо дружество “Ангел Букорещлиев” набира членове

Първият светски хор в България обявява отворена покана за членове-хористи.

Покана за партньори по проект “Пътуващо ателие”

Младежко сдружение-България и сдружение “Светъл звън” започват работа по проект “Пътуващо ателие”, реализиран с подкрепата на НФК.

Обучителен семинар “Музикален сектор и дигитална трансформация”

БAМП и БМА канят артисти-изпълнители и независими продуценти от Пловдив на обучителен семинар “Музикален сектор и дигитална трансформация”

E-Fest сезон IV набира участници до 30.11.22

Започва 4 сезон на E-Fest. Не пропускайте шанса си да се включите като покажете таланта си пред многобройна аудитория.

Музикален проект “Двата бели дроба”

Музикалният проект “Двата бели дроба” на младия композитор Дамян Михайлов с фокус върху традицията на църковната музика и проявлението ѝ днес

7-ми международен  поетичен  конкурс „И във Златна есен със любов и песен“

НЧ „Възраждане-2014“ – Бузовград организира 7-ми международен поетичен конкурс „И във Златна есен със любов и песен“.

Конкурс за поезия „Добромир Тонев“ 2022

ХII-ти НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДОБРОМИР ТОНЕВ“ за автори до 45-годишна възраст е отворен за участие до 15 септември 2022 г.

Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“ 2022

От 1 август стартира подаването на творби, които да участват в Националния конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“.

Международният театрален фестивал Алтер Его 2022 набира доброволци

Международният театрален фестивал е едно от най-мащабните събития за алтернативен театър в България. Алтер Его 2022 ще се проведе от 10 до 14 октомври 2022 г.

Сатиричен театър „Алеко Константинов“ обявява конкурс за стенописи върху двата купола на фоайетата в сградата на театъра

Сатиричен театър „Алеко Константинов“ обявява конкурс за проекти за изпълнение на тематични стенописи върху двата купола във фоайетата в сградата на ул. „Стефан Караджа“ 26 в София.

Конкурс за литература и изкуство “Мадан – кътче от рая” 2022

В конкурса могат да вземат участие деца и възрастни от община Мадан и страната в два раздела: ЛИТЕРАТУРА и ИЗКУСТВО.

Сесия за набиране на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“

Община Пловдив чрез отдел „Култура, археология и културно наследство“ обявява сесия за набиране на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата.

Отворена покана за нови попълнения в екипа на 11-и Международен симпозиум “Изкуство – Природа”

Отворена покана за нови попълнения в екипа на 11-и Международен симпозиум ИЗКУСТВО – ПРИРОДА Габровци (06 – 16 юни 2022)

Световен ден на околната среда в НМ “Земята и хората”

Инициативата на Националния музей „Земята и хората“ тази година е заедно да нарисуваме своята обща картина на тема „Земята е само една“.

Kонкурс за написване на клавирно трио на фондация “Арденца”

Фондация “Арденца” обявява конкурс за написване на клавирно трио по случай 100 годишния юбилей на композитора Лазар Николов

Отворена покана: Международен Симпозиум “Изкуство – Природа” Габровци 2022

Поканата за участие в международен симпозиум „to-GET-here“ (06 – 16 юли 2022) е насочена към визуални артисти от страната и чужбина., работещи в направленията land art, site-specific art и nature art.

Венеция кани младите киномани

„27 ПЪТИ КИНО“ дава възможност на 27 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията „Giornate degli Autori“ на филмовия фестивал във Венеция през 2022 година!

Отворена анкета – Участвай в “Инсталация на забравата”

Участвай в интерактивното пътешествие “Инсталация на забравата” като споделиш малко за това какво за теб значи забравата и какви образи свързваш с нея.

Конкурс за литературно произведение на тема „Биоразнообразието – Богатството на Родопите“

Конкурсът е част от инициативите на еко инспекцията по повод Европейския ден на НАТУРА 2000 – 21 май и Деня на биологичното разнообразие – 22 май. Срокът за изпращане на прозиведенията е до 31 май.