Творчески инициативи

Творчески инициативи и партньорства

Анонси и предложения за творчески инициативи, обяви за конкурси, уъркшопове, кастинги и прослушвания, търсене на творчески партньорства за организиране на събития, участие в проекти и друга културна дейност. Повече информация ще намерите в дадените линкове. При въпроси, моля, обръщайте се към съответните организации.

Последно добавени

Национален конкурс за изящни изкуства и фотография “България и дарителството”

Морската къща на изкуствата, Варна, и Сдружение Милостив канят художници и фотографи да представят творби на тема „Дарителството и България“.

Безплатни обучителни курсове за деца

Безплатни обучителни курсове за деца 03.01-30.06.24 – изобразително, дигитално и инструменално изкуство. Арт ателиета.

Апева уъркшоп – творческа среща

„Апева-уъркшоп“ с участието на създателя на жанра Тодор Симеонов на 12 август от 10.30 ч. в Унгарския културен институт в София.

Национална изложба биенале „Тенец” 2023

Община Монтана обявява Националната изложба биенале „Тенец”. От 1 до 15 септември 2023 г. ще се приемат творби за участие в петото му издание.

X Национален конкурс за лирика „Иван Пейчев“

Сдружението на българските писатели и Дружеството на писателите в Шумен обявяват X Национален конкурс за лирика „Иван Пейчев“.

Конкурс за литература и изкуство “Мадан – кътче от рая” 2023

В ежегодния конкурс “Мадан – кътче от Рая” деца и възрастни могат да вземат участие в два раздела: ЛИТЕРАТУРА и ИЗКУСТВО.

Стани съорганизатор на  Фестивала “48 часа Варуша юг”

Общностният фестивал “48 часа Варуша юг” ще се проведе за втори път между 18 и 20 август 2023 г. и се организира от креативните хора, живеещи в квартала.

XIX Международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта“ 2023

XIX Международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта“ ще се проведе от 20 до 22 юли 2023 г. в гр. Кюстендил

Конкурс за текст по случай 200-годишнината от рождението на Шандор Петьофи

Всеки участник може да участва в конкурса, организиран по случай 200-годишнината от рождението на Шандор Петьофи с най-много три авторски произведения, независимо в кой от посочените жанрове.

XIX Международен конкурс за екслибрис “EX LIBRIS – EX DILEMMA”

Международният конкурс за exlibris на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе е отвороен за участие до до 31.05.2023 г.

Изложба-конкурс „Междулиние“

Община Русе, Съюзът на българските художници – София, Дружеството на художниците – Русе и Художествена галерия – Русе организират ежегодната изложба-конкурс за съвременни визуални изкуства.

Конкурс за млади преводачи за наградата „Сузана Рот“

Конкурсът подкрепя младите чуждестранни преводачи и бохемисти, както и популяризирането на съвременната чешка литература в чужбина.

Kонкурс за кураторски проект за участие в 18-ото венецианско биенале за архитектура

Министерството на културата обявява конкурс за кураторски проект за участие във Венецианското биенале за архитектура Венеция 2023,

Съставите при НЧ „Добри Войников-1856“ гр. Шумен обявяват прием на нови участници

Хор „Родни звуци“, ВФ „Малка серенада“ и балетно студио „Перли“ към НЧ „Добри Войников-1856“ Шумен обявяват прием на нови участници.

Публична дискусия „Акценти от света на изкуството през 2022“

Публичната дискусия под работното заглавие „Акценти от света на изкуството през 2022“ ще се проведе на 7 декември 2022 г. в Гьоте институт.

Пловдивско певческо дружество “Ангел Букорещлиев” набира членове

Първият светски хор в България обявява отворена покана за членове-хористи.

Покана за партньори по проект “Пътуващо ателие”

Младежко сдружение-България и сдружение “Светъл звън” започват работа по проект “Пътуващо ателие”, реализиран с подкрепата на НФК.

Обучителен семинар “Музикален сектор и дигитална трансформация”

БAМП и БМА канят артисти-изпълнители и независими продуценти от Пловдив на обучителен семинар “Музикален сектор и дигитална трансформация”

E-Fest сезон IV набира участници до 30.11.22

Започва 4 сезон на E-Fest. Не пропускайте шанса си да се включите като покажете таланта си пред многобройна аудитория.

Музикален проект “Двата бели дроба”

Музикалният проект “Двата бели дроба” на младия композитор Дамян Михайлов с фокус върху традицията на църковната музика и проявлението ѝ днес