Правила и често задавани въпроси

Ръководство за Ползване на ArthuB

Кой може да участва?

ArthuB е платформа за творчески партньорства и обмен на информация в сферата на културата и изкуството, насочена както към професионалистите в областта на изкуствата и културата, така и към тези, които имат интерес към творческо развитие. В платформата могат да се регистрират също и фирми, и  организации (държавни, общински и частни), развиващи дейност с културна насоченост. Добре дошли са всички, които искат да представят творческата си дейност, проекти и културни събития и имат интерес за иницииране на нови творчески партньорства или за участие в такива!

Защо да се регистрирам?

Регистрацията в платформата създава профилна страница, достъпна за останалите регистрирани потребители от творческия регистър на ArthuB, откъдето участниците могат да осъществяват контакт помежду си. Регистрацията е изцяло онлайн – изисква се валиден имейл адрес, на който трябва да се потвърди акаунта. Комуникацията между участниците в регистър “за физически лица и организации” може да се осъществява чрез кратки лични съобщения (чат) или посредством контактната информация в профила. Изведен е отделен регистър “за общини и държавни културни институции”.

Често задавани Въпроси

Ако не откривате отговор на въпроса си, можете да го зададете ТУК.

Какво получавате в ArthuB

  1. Участие и достъп до творческия регистър на ArthuB – възможност за директен контакт с останалите участници – чрез кратки лични съобщения или посредством контактната информация, които всеки участник предоставя в профила си. Можете да се регистрирате като физическо лице – ако сте професионалист и любител с интереси в сферата на изкуствата и културата и/или като фирма или организация, ако развивате дейност с културна насоченост.
  2. Възможност за създаване на лична представителна страница в категория ArthuB представя”, отворена за всички посетители на arthub.bg (и нерегистрирани);
  3. Възможност за изпращане на материали за публикации в категория Творчески инициативи”. В категорията се публикува актуална информация, свързана с търсене на партньорства за реализиране или кандидатстване по проекти, за формиране на екипи по творчески инициативи, за организиране или реализация на събития, за популяризиране на творчески конкурси, идеи за работилници/ уъркшопове, инициативи, свързани с търсене на доброволци, участници или в подкрепа на културни фестивали и различни събития;
  4. Възможност да популяризирате събитията си чрез участие в Календара на ArthuB. Календарът предоставя безплатна възможност да рекламирате събитието си и да достигнете до по-широка крайна аудитория, като определите сами  категорията на събитието си.

Категории събития в ArthuB

Не, участието в платформата е напълно безплатно.

Всеки регистриран участник може да изпрати материал, с който да се представи в категория “ArthuB представя“.

Информацията в категория “ArthuB представя” е достъпна за всички посетители на сайта arthub.bg и дава възможност да на регистрираните участници да споделят професионалните си успехи и търсения.  В допълнение към представителната страница се създава линк към личния профил в ArthuB /чрез който може да се осъществи професионален контакт/, достъпен само регистрираните участници в ArthuB.

Ако регистрацията е успешна, ще видите съобщение в потвърждение на това, че заявката е приета. На посочения при регистрацията имейл ще получите линк за активиране на акаунта. Проверете дали автоматичното съобщение не е попаднало в папка “Spam” на пощенската кутия.

Не е възможно да се направи втора регистрация с един и същ имейл.

При проблем с регистрацията можете да свържете с администратор чрез контактната форма.

С общите условия на arthub.bg можете да се запознаете ТУК.

Сърдържанието на “ArthuB зона” е достъпно за регистрирани в платформата потребители.

В “ArthuB зона” ще окриете регистъра с участници в платформата, както и специалните категории “Проекти и финансиране” и “Творчески инициативи/партньорства”. В тях ще намерите актуална информация за условията за кандидатстване по различни програми, отворени покани за участие в проекти в сферата на изкуствата и културата, а също и предложения, свързани с различни творчески инициативи.

Ако сте организатор на предстоящо културно събитие – изложби, фестивали, срещи с автори, представления, концерти, уъркшопове и други, можете да изпращате информация за категория “Календар събития” от профила си. Няма ограничение в броя на изпратените заявки.

Съдържанието на категория “Календар събития” е достъпно за всички посетители на сайта.

Ако търсите участници за събитие (изложба, фестивал, представление, концерт, уъркшоп…) или сте организатор на конкурс, кастинг, прослушване или искате да инициирате творческо партньорство, можете да публикувате от профила си информация за категория Творчески инициативи/ партньорства.

Изпратените материали се публикуват след одобрение от администратор.

Ако имате въпроси, свързани с регистрацията, както и за всичко, което искате да адресирате до екипа на ArthuB, можете да ползвате основната форма за контакт.

За прессъобщения и нюзлетъри: info@arthub.bg