Правила и често задавани въпроси

Ръководство за Ползване на ArthuB

Кой може да участва?

ArthuB е платформа за творчески партньорства и обмен на информация в сферата на културата и изкуството, насочена, както към професионалистите в областта на изкуството и културата, така и към тези, които имат интерес към творческо развитие. В платформата могат да се включат още фирми и  организации (държавни, общински и частни), развиващи дейност с културна насоченост. Добре дошли са всички, които искат да представят творческата си дейност, проекти и културни събития и имат интерес за иницииране на нови творчески партньорства или за участие в такива!

Защо да се регистрирам?

ArthuB е платформа, на която чрез регистрация се създава творчески регистър. В него всеки участник може да открива партньори и полезни контакти.  Регистрацията става онлайн – с имейл адрес, чрез който се създава и потвърждава акаунта. В регистрационната форма се попълва кратка информация за регистъра – имена и сфера на изява. Потребителският профил в arthub.bg предоставя възможност за директен контакт с другите регистрирани творци или организации чрез кратки лични съобщения или посредством информацията, които участниците допълват в профилите си. 

Често задавани Въпроси

Ако не откривате отговор на въпроса си, можете да го зададете ТУК.

Какво получавате в ArthuB

  1. достъп до творческия регистър – възможност за директен контакт с останалите участници (хора на изкуството, фирми или организации с дейност с културна насоченост) чрез кратки лични съобщения или посредством информацията, които участниците допълват в профилите си.
  2. възможност за създаване на лична представителна страница в категория ArthuB представя”;
  3. възможност за изпращане на материали за публикации в категория Творчески инициативи/ партньорства”– информация, свързана с търсене на партньори за реализиране или кандидатстване по проекти, за формиране на екипи по творчески инициативи, за организиране или реализация на събития, за популяризиране на творчески конкурси, създаване на работилници/ уъркшопове, за търсене на доброволци, участници или в подкрепа на културни фестивали и други събития;
  4. възможност за организаторите на събития да публикуват покани за посещение на концерти, изложби, фестивали в категория “Календар културни събития”, които екипът на ArthuB популяризира и представя, включително и на Facebook страницата си.

Не, участието в платформата е напълно безплатно.

Всеки участник е поканен да изпрати материал, с който да се представи в категория “ArthuB представя“.

Категорията “ArthuB представя” е отворена за всички посетители на сайта arthub.bg.  Единствено линкът към профила на участника /под представителната информация/, който служи за осъществяване на контакт, е достъпен само за потребителите, регистрирани в ArthuB.

Ако регистрацията е успешна, ще видите съобщение в потвърждение на това, че заявката е приета. На посочения при регистрацията имейл ще получите линк за активиране на акаунта. Проверете дали автоматичното съобщение не е попаднало в папка “Spam” на пощенската кутия.

Не е възможно да се направи втора регистрация с един и същ имейл.

При проблем с регистрацията можете да свържете с администратор чрез контактната форма.

С общите условия на arthub.bg можете да се запознаете ТУК.

Сърдържанието на “ArthuB зона” е достъпно за регистрирани в платформата потребители.

В “ArthuB зона” ще окриете регистъра с участници в платформата, както и специалните категории “Проекти и финансиране” и “Творчески инициативи/партньорства”. В тях ще намерите актуална информация за условията за кандидатстване по различни програми, отворени покани за участие в проекти в сферата на изкуствата и културата, а също и предложения, свързани с различни творчески инициативи.

Ако сте организатор на предстоящо културно събитие – изложби, фестивали, срещи с автори, представления, концерти, уъркшопове и други, можете да изпращате информация за категория “Календар събития” от профила си. Няма ограничение в броя на изпратените заявки.

Съдържанието на категория “Календар събития” е достъпно за всички посетители на сайта.

Ако търсите участници за събитие (изложба, фестивал, представление, концерт, уъркшоп…) или сте организатор на конкурс, кастинг, прослушване или искате да инициирате творческо партньорство, можете да публикувате от профила си информация за категория Творчески инициативи/ партньорства.

Изпратените материали се публикуват след одобрение от администратор.

Ако имате въпроси, свързани с регистрацията, както и за всичко, което искате да адресирате до екипа на ArthuB, можете да ползвате основната форма за контакт.

За прессъобщения и нюзлетъри: info@arthub.bg