Начало Културни събития “Да творим с любов” – работилница за мартенски красоти (отменено)
Работилница за мартенски красоти

“Да творим с любов” – работилница за мартенски красоти (отменено)

Къде?
В артистичната среда на Творческа къща Грозарде (гр.София, бул. Мадрид №16)

С кого?
С нас отново ще бъде прекрасната Рени Йонева, която ще ни въведе в тънкостите на изработката на мартенички и ще ни помогне да развихрим артистичните си идеи в направата на най-красивото бижу.

Колко ще продължи?
120 минути изпълнени с творческо вдъхновение

Какво включва?
Изработка на 1 бижу и мартенички в артистична среда с музика на живо, а допълнителният „артистичен” стимул за всички участници ще бъдат – вкусните домашно приготвени сладки, поднесени с чаша топла и ароматна напитка. Материалите, с които ще се работи, са естествени и рециклируеми – дърво, кожа, вълна. Грижим се за природата и правим своите изделия от екологични и щадящи природата материали.

За справки и записвания: тел: 088814774.

 

С настъпването на месец март, денят започва да расте и слънчевите лъчи палаво се заиграват с нашите души. Топлината събужда пролетните цветя, за да разцъфнат по-красиви и ароматни от всякога. Март е месецът, в който женските празници – Баба Марта , Ден на жената, Благовещение и настъпването на пролетното равноденствие ни зареждат с чувството за силата на новото начало, за идващите топли дни на напиращата и прераждаща се пролет.

Първи март е един от най–любимите празници на малки и големи. Мартеницата – този вълшебен амулет, наследен от нашите прадеди е и първият знак на настъпващата пролет! Затова и всички ние носим мартеницата на 1-ви март, като символ на вярата ни за весела, успешна и здрава година…

Няма как да говорим за Първи март и да не споменем Баба Марта. Според народните вярвания тя е или стара и куца жена, или млада и хубава девойка, но и в двата случая олицетворява слънцето и пролетта. Тя е също и персонификация на месец март, който не случайно е наричан „женския месец“. Символ е на зачатието на пролетта и земята, която ще роди лятото и плодородието.

Идеята за създаване на международен ден на жената се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20 век, както и на факта, че жените започват да присъстват все повече и в творческите професии. Осми март е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. 

В сегашния ни изпълнен с толкова много и различни по емоции ден- къде добри , къде не чак толкова, тези толкова обичани от всички нас празници, могат да провокират в нас да сътворим с много любов и прекрасни емоции, бели и червени мартеници за здраве на обичани от нас хора или да сътворим най-артистичното бижу за най-прекрасната жена, майка или любима. Или пък просто да си подарим един чудесен и много артистичен уикенд.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  бул.Мадрид №16
  Творческа къща "Грозарде"

 • Име на организатор:

  Работилницата на Рени, Творческа къща Grozarde

Дата

26.фев.2022
Изтекло събитие!

Час

11:00 - 13:00

Вход

40.00 лв

Тип събитие

Дневно

Локация

София
 • Град:

  София

 • Адрес:

  бул.Мадрид №16
  Творческа къща "Грозарде"

 • Име на организатор:

  Работилницата на Рени, Творческа къща Grozarde