Начало Културни събития Дефиле „Вино и гурме“
лого "вино и гурме"

Дефиле „Вино и гурме“

Два дни Пловдив ще бъде столица на виното, хубавата храна и фестивалите

Дефиле „Вино и гурме“ се провежда на 14 и 15 май 2022 година в Пловдив. Осмото издание на фестивала отбелязва рекорден брой участници – 67, от тях 42 са винопроизводители, 21 са производители на храни и продукти и 4 съпътстващи, разположени в 16 локации в емблематични обекти в Стария град, където винолюбителите ще имат възможността да опитат над 240 вида вина и десетки гурме вкуса.

Локациите, на които са разположени щандовете на участниците, са: Галерия „Джуркови“, Резиденция „Тракарт“, Къща „Бирдас“, Музейна Аптека „Хипократ“, Галерия „Георги Божилов – Слона”, Галерия „Златю Бояджиев”, Експозиция Икони, Етнографски музей, Балабанова къща, Къща „Георгиади”, Къща „Недкович“, Къща „Иван Черноземски”, Ресторант „Алафрангите“, Резиденция „Тракийски стан“ – малък двор, Резиденция „Тракийски стан“ – голям двор и Хотел „Бел Вил“.

Дегустациитена 14 май са до 19:00 ч., а на 15 май от 11:00 до 18:00 ч. Дегустацията на вино се осъществява с жетони по 0.75 лв. /един жетон = на една дегустация/. Пред всяка фестивална локация ще има информационен пункт. От там посетителите ще могат да закупят жетони и дегустационни комплекти – брандирана стъклена чаша за дегустации, кожен държач за чашата, брандирана торба за две бутилки вино – изработени от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания”.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, УХТ – Пловдив и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града. Дефиле „Вино и гурме“ се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  виж локациите в описанието

Дата

14. - 15.май.2022
Изтекло събитие!

Час

Цял ден

Тип събитие

Дневно,
За деца,
На открито

Локация

Пловдив
 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  виж локациите в описанието