Начало Културни събития Една българка – театър Азарян
Снежина Петрова в "Една българка"

Една българка – театър Азарян

Актрисата Снежина Петрова влиза в ролята на учителка по литература, за да представи своята артистична версия за един вълнуващ урок по разказа на Вазов.

Дати през януари 2022: 13.01., 30.02.2022

Стогодишнината от смъртта на Иван Вазов през 2021 г. е повод за преоценка на неговото влияние върху най-младите читатели и търсене на нови възможности за проактивно включване на изпълнителските и визуални изкуства в образованието в училище. „Една българка“ е важен тематичен акцент в Националното външно оценяване след 7 клас, именно затова моноспектакълът е насочен към широката театрална аудитория със специален фокус върху ученици от седмите класове, изучаващи едноименното произведение на Вазов.

Режисьор на спектакъла е Десислава Шпатова; сценарий – Десислава Шпатова и Снежина Петрова; композитор – Асен Аврамов; Петя Хайнрих – адаптация на разказа „Една българка“ в свободен ритмизиран стих с традиционни мотиви; консултанти – проф. Михаил Неделчев и Биляна Курташева; видео и аудио постпродукция – RINKOFF

Един проект на сдружение „Легал арт център“, реализиран с финансовата подкрепа на НФ „Култура“ и СП „Култура“ и в партньорство с Нов български университет (Радио-телевизионен център на НБУ) и Театър Азарян, НДК.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  Театър Азарян, Национален дворец на културата

Дата

21.окт.2021
Изтекло събитие!

Час

19:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
Категория
 • Град:

  София

 • Адрес:

  Театър Азарян, Национален дворец на културата