Начало Културни събития „Енигматични състояния“ – клавирен коцерт на Вида Пиронкова
Плакат

„Енигматични състояния“ – клавирен коцерт на Вида Пиронкова

Композиторът и пианист Вида Пиронкова, която твори в областта на популярната, камерната, класическата, театралната и филмова музика, и на мюзикъла, ще зарадва почитателите на клавирното изкуство с авторски концерт. Своите красиви,  жизнерадостни произведения, обединени под името „Енигматични състояния“, тя ще изсвири премиерно на 27 май от 19 часа на рояла в Центъра за себепознание „Орфей“ в София.

С школовката на академичен музикант и с размаха на музикалното си въображение, Вида Пиронкова ще ни преведе през загадъчни емоции, обвити в магията на сантименталното пиано. Публиката ще се потопи в богат звуков колорит, нежна чувствителност, буреносни емоции, спокойни миражи и съзерцания, дъждовен ромон, последван от слънчеви, пролетни изгреви. Цикълът от разнородни по своя емоционален и текстови характер пиеси е обединен от мелодичната музикална линия на авторката. Творбите, които носят заглавия като “Радостно”, “Кармично”, “Изумрудено”, “Носталгично”, “Елегия”, “Пролетно”, “Магична нощ”, са писани в последните години, а сега ще могат да бъдат чути за първи път.

Концертът „Енигматични състояния“ ще бъде придружен от партитура на представените творби, издадена от Съюза на българските композитори (СБК). Гостите на събитието ще имат възможността да придобият нотните страници с личен автограф от авторката. След концерта партитурите ще бъдат предлагани в специализираната книжарница на СБК. По този начин ще бъде осъществена идеята за цялостна, хомогенна визия при представянето на нова, съвременна клавирна музика. Проектът е подкрепен финансово от Национален фонд “Култура” и показва по един зрял начин творчеството на композитора в областта на класическата музика.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  Център за себепознание „Орфей“, бул. "Пейо К. Яворов" №18

 • Уебсайт: https://www.facebook.com/Orpheuscenter

Дата

27.май.2022
Изтекло събитие!

Час

19:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
 • Град:

  София

 • Адрес:

  Център за себепознание „Орфей“, бул. "Пейо К. Яворов" №18

 • Уебсайт: https://www.facebook.com/Orpheuscenter