Начало Културни събития Еволюция на италианските марки – среща
плакат

Еволюция на италианските марки – среща

Защо и как се изменят търговските лога  – среща с представители на Музея на италианските търговски марки

На 17.06.2022 (петък) от 17:00 часа в Нов учебен корпус, зала 002, НХА, ул. „Шипка“ 1 ще се проведе презентация на трима представители на италианската асоциация „MUMIT“ и Музея на италианските търговски марки – Рафаеле Фонтанела, Маурицио ди Сома и Марчело Чезар.

По време на срещата те ще представят графиките на някои италиански търговски лога, като например „Алфа Ромео“, „Ферари“, „Дженерали“ и други, както и промените, които са претърпели в исторически план, за да добият сегашния си вид. На презентацията ще присъстват студенти и преподаватели от академията, като са поканени и всички, които се интересуват от дизайн, илюстрация или визуална комуникация.

Събитието е осъществено с любезната подкрепа на Национална художествена академия и на специалност „Индустриален дизайн“, във Факултета за приложни изкуства към НХА, и е с вход свободен.

Италианските гости са и кураторите на изложбата, озаглавена “Еволюция на италианските марки”, която е и поводът за гостуването им в София. Ще бъде изложена до Посолството на Италия в България и Италианския културен институт – София на пешеходната ул. „Париж“ 2Б от 16 юни до 16 септември.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  Нов учебен корпус, зала 002, НХА, ул. „Шипка“ 1

Дата

17.юни.2022
Изтекло събитие!

Час

17:00

Вход

Свободен

Локация

София
Категория
 • Град:

  София

 • Адрес:

  Нов учебен корпус, зала 002, НХА, ул. „Шипка“ 1