Начало Културни събития Градски винен фестивал в Пловдив

Градски винен фестивал в Пловдив

Градският винен фестивал в Пловдив – Urban wine fest Plovdiv ще се проведе в партньорство с Община Пловдив в събота 22.10.2022 от 12.00 часа на Площад Централен, до Централна поща.

Селекция от над 35 български вина от местни сортове ще гастролира в страната, а кулинарните им акомпанименти ще бъдат регионални и различни във всеки град.
Urban wine fest Plovdiv ще се случи под звуците на Духовия оркестър, пловдивския саксофонист Димитър Ангелов и подбрана музика от DJ Manev. Шеф Чакъров и Кулинарна лаборатория ще акцентират върху съчетанието на вината от местните сортове с ястия от фермерски продукти, “Дивата ферма” ще предизвикват посетителите с ястия от Южен Сакар, а “уличната храна” на бар “Samar” ще придаде истински градски привкус на феста.

Очаквайте:
– Винен бар със специална селекция български вина от местни сортове;
– Кулинарни изкушения, с които майстори готвачи ще акцентират върху местните продукти и съчетанието им с български вина;
– Много настроение, усмивки, срещи, запознанства и незабравими емоции под звуците на подбрана музика от местен DJ.
С помощта на винените ни професионалисти гостите на Urban Wine Fest – Пловдив ще (пре)открият не само сорта Мавруд, но и много други не толкова познати български сортове от утвърдени винопроизводители от цяла България.

Входът за Urban Wine Fest – Пловдив е свободен. Консумацията ще се заплаща на място.

Ще се радваме, ако си донесете любимата дегустационна винена чаша. За всички, които не донесат собствена чаша, ние ще осигурим възможност за закупуване или ползване срещу депозит.
Заповядайте на 22 октомври от 12:00 ч. до 21:00 ч. да отпразнуваме заедно Международния ден на мавруда и българското вино! Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на Министъра на туризма и с официалната подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието, Община Пловдив, Организация за управление на Тракийски туристически район и Съвет по туризъм – Пловдив.

Събитието не е подходящо за лица под 18 години. Консумирайте умерено и отговорно.

 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Площад Централен, до Централна поща

Дата

22.окт.2022
Изтекло събитие!

Час

12:00

Тип събитие

Дневно,
На открито

Локация

Пловдив
Категория
 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Площад Централен, до Централна поща