Начало Културни събития Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол
Класически страсти в нови аранжименти и шоколадово настроение очакват зрителите в най-новата постановка на Музикалния театър „Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол

Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол

Класически страсти в нови аранжименти и шоколадово настроение очакват зрителите в най-новата постановка на Музикалния театър „Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол“.

Премиерата е на 11, 12 и 13 март. Новата осъвременена версия на класическата оперета на Калман е дело на режисьора Марияна Арсенова.Заедно с асистент-режисьора на спектакъла Александър Мутафчийски тя работи близо две години по нова авторска редакция на оригиналното либрето.

Събитията в новата версия се развиват отново в имението на графиня Марица, но в него има фамилна шоколадова фабрика. Част от героите искат да открият строго пазената в тайна съставка на произвеждания там шоколад, която прави вкуса му вълшебен. Зрителите ще я търсят заедно с героите до финала, за да разберат, че тайната е в любовта.

Действието в „Графиня Марица-чардаш, шоколад и рокендрол“ е пренесено от 20-те в 50-те години на миналия век, когато се заражда рокендрола и се усеща еманципирането на жената. Затова част от музикалните номера в оперетата са преаранжирани в стил рокендрол. Автор на тези аранжименти е композиторът Румен Бояджиев-син. Диригент-постановчик на спектакъла е Юли Дамянов.
Автор на сценографията е Иван Савов. Художник на костюмите е Денис Иванов, който подготвя 160 изцяло нови авторски костюма за спектакъла. Модерната визия в хореографията на спектакъла, в който има много чардаш и рокендрол, е дело на солистката на Балета на Музикалния театър Йоанна Стоянова.
В спектакъла участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригенти Юли Дамянов и Дориан Молхов.

Новата постановка на Музикалния театър „Графиня Марица – чардаш, шоколад и рокендрол“ е приказка за любовта – модерна, блестяща и различна. Билетите за премиерните дати на 11 и 12 март от 19.00 часа и на 13 март – от 17.00 часа се продават на сайта и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79)

 • Град:

  София

 • Адрес:

  МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР (бул. „В. Левски“ 100)

 • Уебсайт: https://musictheatre.bg/calendar/2022-03
 • Име на организатор:

  МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР

Дата

11.мар.2022
Изтекло събитие!

Час

19:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
 • Град:

  София

 • Адрес:

  МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР (бул. „В. Левски“ 100)

 • Уебсайт: https://musictheatre.bg/calendar/2022-03
 • Име на организатор:

  МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР