Начало Културни събития Изложба “ИЗБРАНО“ от IX Международен фото салон ПЛОВДИВ 2022
Плакат

Изложба “ИЗБРАНО“ от IX Международен фото салон ПЛОВДИВ 2022

Фото салон Пловдив се провежда за девета поредна година под патронажите на FIAP, HPS, НСФА и с традиционната подкрепа на община Пловдив. За нас е изключителна чест, че общината е #Заедно с нас от първото ни издание през 2014 г.

В изданието участваха 267 автора с общо 3374 фотографии от 33 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция журито оцени 798 фотографии на 210 участника от 31 държави. С високият си професионализъм и опит, в последния ден екипа на журито определи всички награди. Най-добрите фотографии спечелиха 190 индивидуални награди, 11 награди (по статистика) за автори и 2 за фото групи и клубове. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на общо 100 автора от 25 държави – от Аржентина, през страни от Европа, Азия, Африка, та чак до Нова Зеландия.

Общо 32 родни фото творци спечелиха 73 награди, като 15 от тези награди са медали – 7 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала. С голяма гордост можем да заявим, че родните автори представиха достойно България. Техните творби ще достигнат до 33 държави, чрез печатния албум, който по регламент всеки участник в конкурса ще получи. От всички наградени български автори, 11 участници (индивидуални и от група „Фотографска задруга“ Пловдив) са от Пловдив и един от Асеновград – с общо 26 награди.
С най-много награди бяха отличени фотографии на няколко български автора: Мирослав Момински, EFIAP/s от Равда, Явор Мичев, AFIAP от Русе, Теодора Димитрова, EFIAP, Любомир Аргиров, AFIAP и Христо  Димитров от Пловдив и Ирина Стоилова от София. В изложбата са включени селекция от наградени фотографии на авторите.

Във втората излажба за гр. Пловдив на Античен театър, северен вход ще бъдат представени международна селекция от наградени фотографии и от селекция от фотографии (останали във финалната селекция) на български автори от София, Пловдив, Асеновград, Раковски, Шумен, Русе и Павликени.

Изложба “ИЗБРАНО“ от IX Международен фото салон ПЛОВДИВ 2022
Изложбата е част от програмата на Есенен салон на изкуствата Пловдив 2022

Място: оградата на Античен театър, северен вход, гр. Пловдив
Период: 18 септември – 3 октомври 2022
Откриване: 18,00 часа на 18 септември

ДОБРЕ ДОШЛИ!

 • Град:

  гр. Пловдив

 • Адрес:

  Античен театър, северен вход, гр. Пловдив

 • Уебсайт: http://photosalon-plovdiv.com
 • Име на организатор:

  Рефлекси ООД

Дата

18.сеп.2022 - 03.окт.2022
Изтекло събитие!

Тип събитие

На открито

Локация

Пловдив
Категория
 • Град:

  гр. Пловдив

 • Адрес:

  Античен театър, северен вход, гр. Пловдив

 • Уебсайт: http://photosalon-plovdiv.com
 • Име на организатор:

  Рефлекси ООД