Начало Културни събития Концерт на Камелия Кадер и Юрий Ильинов
КАМЕЛИЯ КАДЕР и ЮРИЙ ИЛЬИНОВ

Концерт на Камелия Кадер и Юрий Ильинов

Арт център Кърнолски представят:

КОНЦЕРТ на КАМЕЛИЯ КАДЕР – мецосопран и ЮРИЙ ИЛЬИНОВ – пиано

31.10.2021 от 18:30 часа в Музей “Земята и хората”
Програма:
Чайковски-Плетнев, Шуберт-Лист песни, Рахманинов-Полишинел
Арии от Верди, Сен-Санс, Понкиели, Мусоркски, Чилеа

* Концертът е благотворителен, с цел набиране на средства за стипенции за най-добрите участници в националния конкурс „Път към славата“ 2022 – категория Класически Вокал.

Юрий Ильинов е пианист и диригент, който започва да свири пиано на пет годишна възраст. Печели 11 конкурсни награди, включително престижната втора награда на Прокофиев конкурс в Сант-Петербург през 2004 година.
През същата година е назначен за асистент-диригент на Академичен Симфоничен оркестър във Волгоград на диригента Едуард Серов.
От 2009 е диригент на Музикалния театър в града, а от 2011 е диригент на Оперния театър. През следващите четири години до 2016 е и музикален директор на институцията и представя редица оперни заглавия като “Сватбата на Фигаро”, Така правят всички жени”, “Кармен”, “Тоска”, “Евгений Онегин”, “Йоланта” и балетните заглавия “Спящата красавица”, “Лебедово езеро” и “Жизел”. Като гост диригент представя “Stabat Mater” на К. Дженкинс.
През следващите две години 2016-2018 е диригент на оперния театър в Русе и дирижира оперите “Самсон и Далила” на Сен-Санс, “Летящите холандец” на Вагнер .
През 2019 година е поканен от Национален оперен театър и балет София, а от 2019 е диригент и пианист на Театъра “Алтенбург Гера” в Тюрингия, Германия.
Юрий Ильинов гастролира като диригент в Белгия, Франция, Англия, Чехия, Аржентина, Еквадор, Южна Корея и др.
Преподава в консерваторите на Волгоград и Санкт-Петербург. Професор по пиано и камерна музика е от 2001 година. Защитава докторска дисертация на тема
“Фонетични характеристики на певческата дикция” базираща се на фонетично-акустични изследвания от сценичната практика на рускоговорящи оперни певци (върху записи от 1890 г. до 2007 г.)

Камелия Кадер е родена в София и завършва специалност оперно пеене в класа на професор Руско Русков.
След дипломирането си през 2000 година продължава образованието си в Академията за оперно пеене в Осимо, Италия, където нейни преподаватели са Серджо Сегалини, Уилиям Матуци и Райна Кабаиванска.
В Академия Киджана, Сиена печели едни от първите награди за участие в класовете на Монсерат Кабайе, Густав Кун, Ренато Брузон и Магда Оливеро.
Дебютът на Камелия Кадер е на сцената на Софийската опера в ролята на Марцелина, когато тя е само на 19 години. След него следват повече от двадесет роли с широк диапазон на стилове в различни театри по света. Записва за БНРадио и пее на сцените в Пловдив и Стара Загора. Печели конкурси за камерна и съвременна музика.
Забележителна е интерпретацията й на ролята на Бегбиг от операта на Курт Вайл “Възходът и падението на града Махагони ” в Театрите на Ливорно, Пиза и Равена под диригентството на Джонатан Уеб.
В Италия и Франция следват години на творческа работа с изяви във Флоренция, Модена, Генуа, Бари, Катания, Болоня, Ница, Монтпелие с диригенти като Фабио Луизи, Джанлуиджи Джелмети, Фабрицио Карминати, и известните режисьори Жан Луи Гринда и Алессио Пицеч .
В репертоара на Камелия Кадер са роли от опери на Верди, Вагнер, Мусоркски, Чайковски, Сен-Санс, Чилея, а също и камерни и кантатно-ораториални произведения от Барок, Класика и Веризъм.

 

 • Град:

  София

 • Адрес:

  Музей "Земята и хората" - бул. „Черни връх“ 4

Дата

31.окт.2021
Изтекло събитие!

Час

18:30

Локация

София
 • Град:

  София

 • Адрес:

  Музей "Земята и хората" - бул. „Черни връх“ 4