Начало Културни събития Концерт на Владимир Маринов (отменено)
Владимир Маринов

Концерт на Владимир Маринов (отменено)

Заповядайте на 29 октомври в Огледална зала „Нели Божкова“на концерт на известния певец Владимир Маринов

Изпълнителят е поканен от Национално движение „Русофили“ – клон Добрич.
Владимир Маринов е роден във Варна. Завършил е НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – фагот и оперно пеене. Специализира в класа на знаменития български бас Никола Гюзелев. Оперният му дебют е на сцената на Варненската опера, където изпълнява ролята на Дон Жуан в прочутата опера на Моцарт.

Владимир Маринов специализира в Майнц и още преди края на своето обучение вече е солист на Камерната опера в Райсберг – Германия и на Театър „Софиензеле“ – Берлин. Гостува в спектакли и концертни програми из сцените на цяла Германия, сред които са продукциите на „Вълшебният стрелец“ от Вебер (Берлин, Бранденбург и Потсдам), „Вълшебната флейта“ във Хайлигенщат. Сезон 1999-2000 българският бас-баритон Владимир Маринов запълва с концерти в Ню Йорк, а следващото десетилетие запълва с многостранна концертна и артистична дейност в цяла Италия, Германия, Русия и Люксембург. Следват записи в БНР. От 2018 г. Владимир Маринов е солист на Държавната опера Русе. Завръщането на певеца в България го свързва с тясно сътрудничество с Руския културно-информационен център в София, което дава своите плодове – многостранни и многожанрови концертни програми, посветени на руската класическа и популярна песен.

Вход свободен.

Важно: В залата ще се допускат само лица, които отговарят на условията, описани в Заповед № РД-01-856/19.10.2021 на МЗ – т. 31 букви б) и аа) и № РД-01-861/21.10.2021 г.

 • Град:

  Добрич

 • Адрес:

  Огледална зала "Нели Божкова"

 • Име на организатор:

  Национално движение „Русофили“

Дата

29.окт.2021
Изтекло събитие!

Час

18:30

Тип събитие

Вечерно

Локация

Добрич
 • Град:

  Добрич

 • Адрес:

  Огледална зала "Нели Божкова"

 • Име на организатор:

  Национално движение „Русофили“