Начало Културни събития Millions of dead tourists (GR), Defraktor (NOR), S.B.R. live
плакат

Millions of dead tourists (GR), Defraktor (NOR), S.B.R. live

На 13.05.23 в Koncept Space продължаваме със серията събития, посветени на 15 години от лейбъла Abandonment:
Millions of dead tourists идват от Гърция за трети път на наша територия, за да ни представят чисто нов материал от последния им албум, издаден на винил и диск от април, тази година.

Те са четирима души, които се синхронизират, като двама басисти, дръм машина, вокали, синтезатори и китарни ефекти. Характерното за тях е, че използват арпеджиатори толкова ефективно, че техният звук носи утвърден стилов ритъм и внушителна мизантропия в концепцията им. Поради това те не обичат да показват личностите си, а застават преди всичко с електронния си индъстриъл/пънк и техните послания.

Defraktor е експериментален арт проект, създаден от Karsten Hamre от Ставангер, Норвегия. Defraktor смесва различни звуци от experimental electro wave до ambient, sound art и field recordings.
Karsten стои също така зад проектите Arcane Art, Dense Vision Shrine и разбира се – Penitent, с който е свирил за първи път в България през далечната 2005 г., по покана на Gorgon/Corvus Records. Дебютният му албум “Melancholia” e издаден от култовия лейбъл Cold Meat Industry. 18 години по – късно отново ще можем да го чуем.
https://defraktor.bandcamp.com

S.B.R. е локален HNW/ANW проект на NxMx, посветен изцяло на тема не/ментално здраве и съзнание. Стени от шум, пропуквания и отчаяние.

Дата: 13.05.23
Час: 20:00
Вход: 15 лв

Дата

13. - 14.май.2023
Изтекло събитие!

Час

20:00 - 06:00

Вход

15.00 лв

Тип събитие

Вечерно

Локация

София