Начало Културни събития Операта „Аида“ на стадион „Берое“
Операта „Аида” на стадион „Берое”

Операта „Аида“ на стадион „Берое“

150 години от премиерата на операта „Аида”
„Аида“ на стадион „Берое“ – пет години по-късно
Италианският тенор Дарио ди Виетри в ролята на Радамес

 

„Опера на стадиона” ще отпразнува на 10 юли от 20.00 часа на стадион „Берое” своя пети рожден ден с представянето на грандиозната вердиева творба – операта „Аида” в пълната й версия.  С този спектакъл Старозагорската опера се присъединява и към световните чествания на 150 години от премиерата на операта „Аида”.

 

Великолепен солистичен състав ще зарадва на 10 юли с изпълненията си почитателите на оперното изкуство.

Спектакълът ще бъде със специалното участие на италианския тенор Дарио ди Виетри в една от неговите коронни роли – на Радамес.  Талантливият изпълнител с респектираща биография е възпитаник на Миланската консерватория и Училището по италианска опера в Театро Комунале в Болоня. Специализира при Лучано Павароти, Катя Ричарели, Бруна Балиони и др. Регистрирал е престижни гостувания на сцените на  Миланската Скала, Римската опера, Арена ди Верона, Сан Карло в Неапол, Фестивала “Пучини” в Торе дел Лаго, Гръцката национална опера, Полската национална опера, Операта в Дубай, Центъра за изкуства в Сеул – Южна Корея и много други.

Елена Баръмова ще бъде в ролята на Аида. В ролята на Амнерис ще се представи мецосопраното Даниела Дякова, баритонът Нико Исаков  – в ролята на Амонасро, а в ролите на Рамфис и Царя на Египет зрителите ще се насладят на блестящите баси Ивайло Джуров и Александър Марулев. Емилия Иванова ще изпълни ролята на Жрицата.

Участват оркестър, хор, балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

Изпълнява се на италиански с надписи на български
Билети: 20 лева
ВИП сектор с включен кетъринг – 100 лева

Дата

10.юли.2021
Изтекло събитие!

Час

20:00

Вход

20.00 лв

Тип събитие

Вечерно

Локация

Стара Загора