Начало Културни събития Отворена среща-беседа със Стефан Мавродиев
Отворена среща-беседа със Стефан Мавродиев

Отворена среща-беседа със Стефан Мавродиев

Продължава поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и “ноу-хау” за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано – за всичко.

На 13.09.21 г. (понеделник), от 19:00 ч., в НЧ “Славянска беседа – 1880”, ще се състои осмото събитие от поредицата. Гост ще бъде легендата на българското кино и театър – Стефан Мавродиев.

Стефан Мавродиев изиграва многобройни роли първо в Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в Пловдив (1967 – 1972), после на сцените на в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ (1969 – 1972), в Народен театър за младежта (1972 – 1993), в Народен театър „Иван Вазов“ и трупата на Сфумато (1993-). Играе в постановки по Чехов, Брехт, Шекспир, Стефан Цанев.
На сцената на Театър 199 играе в постановките: „Юни, началото на лятото“ от Юлиус Едлис, „Полицаите“ от Славомир Мрожек, „Жените на Д.“ от Едвард Радзински, „Чинечита“ от Тиери Дебру. Неговите отпечатъци могат да бъдат видяни на Стената на славата пред театъра.
Много популярна е неговата постановка „Йестърдей“.
Има над 50 изиграни роли в киното. Сред най-известните филми, в които участва, са „24 часа дъжд“, „Мера според мера“, „Зона В-2“, „Петък вечер“, „Щурец в ухото“, „Птици и хрътки“ и други.

Водещ: Радослав Чичев

Вход свободен.
Срещата ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания.
Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

 • Град:

  Софиа

 • Адрес:

  НЧ "Славянска беседа - 1880"

 • Име на организатор:

  Район "Средец"

Дата

13.сеп.2021
Изтекло събитие!

Час

19:00 - 20:30

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
Категория
 • Град:

  Софиа

 • Адрес:

  НЧ "Славянска беседа - 1880"

 • Име на организатор:

  Район "Средец"