Plovdiv Jazz Summer

Plovdiv Jazz Summer

Програмата на Plovdiv Jazz Summer ще обхване началото и края на август, а събитията ще се състоят на две места. Между 03 и 05 август от 21:00 ч. в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив ще видим концертите на три джаз дами: Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава. Втората част от лятната програма ще бъде от 26 до 28 август в село Марково, където ще бъде и концертът на Теодосий Спасов.

Билетите за първите концерти на Plovdiv Jazz Summer вече са в продажба в мрежата на Eventim. Освен тях в продажба са и ограничен брой фестивални билети, които включват всички концерти от програмата между 03 и 05 август на Plovdiv Summer Fest.

Програма в Пловдив
03 август | 21:00 ч. | Лятно кино „Орфей“
„Дългите сенки на август“ // концерт на Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров

04 август | 21:00 ч. | Лятно кино „Орфей“
Росалия де Соуза квинтет

05 август | 21:00 ч. | Лятно кино „Орфей“
Концерт на Белослава

Втората част на лятното издание на Plovdiv Jazz Summer ще се проведе в село Марково /на 15 минути с автомобил от Пловдив, в Родопите/:

На 27 август центърът му ще се превърне във впечатляваща джаз сцена, на която ще се качи Теодосий Спасов, заедно с Мирослав Турийски, Александър Леков, Начо Господинов. Концертът ще бъде с вход свободен.
На 26 август ще бъде концертът на Дани Белчева с новия албум Silver Button, заедно с Милен Кукошаров, Мишо Иванов и Димитър Семов.
На 28 август пък ще се състои концертът „Родополоджи“ на саксофониста и композитор Димитър Льолев. Той ще свири заедно със своя квартет, част от който е и пианиста Антони Дончев.

Двата концерта всъщност ще се проведат в камерна градинска атмосфера на място, което отново се намира в село Марковo, но публиката ще научи ден преди събитието. Билети за тези концерти се продават само предварително, местата ще бъдат много ограничени. Продажбата на билети ще започне в края на юни.
Историята на джаза ще бъде тема на горската перипатетична разходка-лекция, както и на филмова прожекция.

Plovdiv Jazz Fest и Plovdiv Jazz Summer Организатор на Plovdiv Jazz Fest е Blue M.
Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.
Песента „Дългите сенки на август“ е създадена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
Събитията в село Марково се осъществяват в партньорство с кметство Марково.

 • Град:

  Пловдив, Марково

 • Адрес:

  виж програмата

Дата

03.авг.2022
Изтекло събитие!

Час

21:00
 • Град:

  Пловдив, Марково

 • Адрес:

  виж програмата