Начало Културни събития Полифонично – изложба на Райна Стоймирова
Райна Стоймирова

Полифонично – изложба на Райна Стоймирова

Галерия A cube contemporary представя самостоятелна изложба живопис на Райна Стоймирова.

“Полифонично” – от 21.10 до 04.11. 2021

Откриване на изложбата: 21.10.21 – 17:30 ч.

Райна Стоймирова е завършила художествена академия „Жул Паскин” – София, специалност Живопис, в класовете на Ива Владимирова и Николай Майсторов. Член е на Съюза на българските художници от 2010 година. Присъства активно в художествения живот в България, като реализира 9 самостоятелни, участва в над 30 общи изложби, откоито 4 международни.

 

“Картините на художничката Райна Стоймирова са като истински водопади от многоцветни и сочни багри, вулкани от енергия. Тази силна, мощна енергия протича през сетивата, обливат ни преливащи един в друг потоци от цветни мечти, сънища, абстрактни проекции на светлини, загадъчни на места, пропити от дълбините на морските дъна, от почвите в природата, ветрове, движещи се със скоростта на смелите мечти. Платната на Райна са пропити с експресия на емоциите и на усещанията. Работата и с текстил е обогатила културата и на живописец. Специфичният за нея колорит и техника я отличават и тя винаги е разпознаваема
Цветът в картините на Райна не е самоцел, той е основна движеща сила и изразно средство, което е като запазена марка за таланта и.
Нейните живописни жестове са присъщи на естествените, емоционални, чувствителни и свободни артисти, които не робуват на модни тенденции, вкусове и сухотата на ограниченията…”
D-r Raina Damiani

 

Работно време на галерия A cube contemporary: вторник – петък 12:30 -18:30, събота 11:00 -13:30 / 14:30 – 17:30

Дата

21.окт.2021
Изтекло събитие!

Локация

София
Категория