Начало Културни събития Представяне във Варна на “ПЕСНИЧКА” (LITTLE SONG) на DREAMERS

Представяне във Варна на “ПЕСНИЧКА” (LITTLE SONG) на DREAMERS

Заповядайте на концертите от турнето LITTLE SONG на Dreamers, Vienna в България от 14 до 29 юни, на което ще представим първия си албум пред българска публика.

Група ДРИЙМЪРС, Виена е създадена през ноември 2021 от утвърдения оперен певец Апостол Миленков и дългогодишния джаз-пианист, композитор и аранжор Любен Павлов. Към тях се присъединяват виртуозните Томас Шьон (сакс и кларинет) и Гералд Грюн (тромпет). Групата започва с изключително успешни концерти, а през 2023 Злато-Лина (Златолина Семова) наследява Любен Павлов на пианото. Освен опитен джаз-пианист тя е не по-малко талантлив композитор и аранжор.

Естествено идва идеята за първи албум на формацията, в който освен прекрасни аранжименти на Елвис, Синатра, Том Джоус и т.н. основно място намират нови, собствени композиции. Така се раждат песните на Злато-Лина по текстове на Люси Сланева „Ти повика ли ме” и „Una canasta de albaricoques” и „Поема за БДЖ” (Апостол Миленков), а Любен Павлов пише музиката на „Когато те измислих” (Дамян Дамянов) и „Песничка”, „Криле”, „Отново” и „Нощ” по текстове на Апостол Миленков. Албумът е наречен „ПЕСНИЧКА” (Little Song), първата от новите песни и първото му представяне е на 19 май 2024г., на престижния джаз брънч в хотел Вимбергер, Виена.

Освен огромното стилово разнообразие, Дриймърс предлагат и фантастични музикални интерпретации в лицето на Злато-Лина, която витруозно се възползва от целия музикален потенциал на своя инструмент, Томас Шьон и Гералд Грюн допълват звученето с феноменалните си възможности и блестят в солата си, а дълбокият басов тембър и вокалното майсторство на Апостол Миленков запълват палитрата на музикалната картина.

Албумът* е специален подарък за рождения ден на Любен Павлов (78) и 60-годишната му творческа дейност с благодарност от групата за фантастичното му творчество.

В програмата освен песните от албума на Дриймърс ще имате удоволствието да чуета и хитове на Челентано, Армстронг, Гершуин и др.

 

Програма на турнето

София, петък, 14 юни, 19:00 ч, City Mark Art Center – Сити Марк Център за Изкуство
Билети https://ticketscmart.info/event/1466
***
Пловдив, четвъртък, 20 юни, 19:30 ч, Piano Bar Sinatra Plovdiv
Билети https://bilet. /bg/events/5067
***
Бургас, петък, 21 юни, 19:30 ч, Piano Bar Sinatra Burgas
Билети https://bilet.bg/bg/events/5068
***
Варна, събота, 22 юни, Piano Bar Sinatra Varna
Билети https://bilet.bg/bg/events/5066
***
Велико Търново, четвъртък, 27 юни, 20:00 ч, Hipster арт бар
Вход – дарения
***
София, събота, 29 юни, 19:30 ч, Piano Bar Sinatra Sofia
Билети https://bilet.bg/bg/events/5065

 • Град:

  Варна

 • Адрес:

  Пиано бар "Синатра"

 • Име на организатор:

  Първо Софийско Музикално Сдружение

Дата

22.юни.2024
Изтекло събитие!

Час

20:00 - 23:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

Варна
 • Град:

  Варна

 • Адрес:

  Пиано бар "Синатра"

 • Име на организатор:

  Първо Софийско Музикално Сдружение