Начало Културни събития Представяне на резидентска програма “Следва продължение”
Следва продължение

Представяне на резидентска програма “Следва продължение”

На 1 декември (сряда) в KO-OП сдружение “Изкуство в действие” ще представи резултатите от своята резидентска програма за кураторството в сферата на съвременното изкуство “Следва продължение”, която се проведе в края на месец август 2021 в село Очин Дол.

Ще поговорим с кураторите, както и с артистите, които създадоха свои произведения в Очин Дол. От първо лице, ще може да чуете какво ги е вдъхновило и кои са темите, които са изследвали. Ще обсъдим бъдещите възможности и посоки, в които може да се развитие резидентската програма и ще споделим нашата визия – какво е продължението, което следва…

Събитието ще се проведе на 1.12.2021 в 19:00 в КО-ОП.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Резидентската програма „Следва продължение“, реализирана от сдружение „Изкуство в действие“, бе насочена към областта на съвременните визуални изкуства и кураторството. Тя съчета в едно творческа работа, осъществена от 16 автори сред природата на село Очин дол, както и лекционен модул, проведен онлайн, в който се включиха утвърдените експерти в сферата: Орлин Дворянов, Надежда Джакова, Вера Млечевска (България) и Петър Вуйошевич (Сърбия).
Участници:
Александър Лазарков
Анастасия Тонкова
Венцислава Стоянова
Дилян Ангелов
Ерина Боянова
Красимира Дренска
Лиляна Дворянова
Майа Антова
Марина Александрова
Мария Вражилска
Никола Михов
Орлин Дворянов
Пламен Кондов
Христина Барева
Христо Калоянов
Цвета Петрова
———————————————-
Резидентската програма се осъществи с финансовата подкрепа на Национален фонд култура. Благодарим за домакинството на KO-OП.
ИЗКУСТВО В ДЕЙСТВИЕ е сдружение на автори, работещи в различни сфери на съвременното изкуство и артпедагогиката. Дейността му се състои в организирането на изложби, симпозиуми, уъркшопи, културни обмени и участието му в такива на други организации. Приоритет в програмата му имат творческите изяви с експериментален характер.

 

 • Град:

  София

 • Адрес:

  КО-ОП (бул. Янко Сакъзов 17)

 • Име на организатор:

  Сдружение „Изкуство в действие“

Дата

01.дек.2021
Изтекло събитие!

Час

19:00 - 21:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
Категория
 • Град:

  София

 • Адрес:

  КО-ОП (бул. Янко Сакъзов 17)

 • Име на организатор:

  Сдружение „Изкуство в действие“