Начало Културни събития Романтични пиеси
Ангел Заберски Трио

Романтични пиеси

Ангел Заберски Трио представят третия си албум от поредицата „Like Jazz”, в която срещат класиката с джаза.

На 6 октомври от 18:00 и 20:00 часа почитателите на популярното трио ще могат да се насладят на официалната премиера на новия им албум, както и да бъдат първите, които ще го притежават с автограф от тримата музиканти.

Ангел Заберски е музикант, композитор, творец, който запазва радостното и жизнеутвърждаващо настроение в своите пиеси, независимо от превратностите на съвремието или модните течения. Закърмен с отношение към забавната музика заради жанровото наследството от своите родители, той успява да намери своя собствен път, следвайки възхищението си и респекта към великите Оскар Питърсън, Нат Кинг Кол, Бъд Пауъл и Бари Харис като начин на изпълнение за своето трио.

Третият албум, който триото записа, включва не само творби от оперната и световната класика, но залага и на танца, балета и валса. Чрез него слушателите ще се насладят на прочутото „Адажио” на Томазо Албинони, ще се докоснат до „Хофманови разкази” на Офенбах, популярни със своята „Баркарола”, ще разпознаят световноизвестния „Танц със саби“ на Хачатурян, любимия „Сватбен марш” на Менделсон и най-популярното произведение на Равел – замислено като музика от балетна постановка за руската актриса и танцьорка Ида Рубинщайн, близка на композитора – „Болеро”.

Сред музикалните изкушения, които ще чуе и публиката на концерта, са Ноктюрното на Шопен, както и неговия Валс, известните „Хуморески” на Дворжак, арията на тореадора в операта „Кармен” на Бизе.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  НДК, зала 6

Дата

06.окт.2021
Изтекло събитие!

Час

18:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
 • Град:

  София

 • Адрес:

  НДК, зала 6