Начало Културни събития Съвременен танц: “ШЕДЬОВЪР“ на HODWORKS
Hodworks

Съвременен танц: “ШЕДЬОВЪР“ на HODWORKS

Чаба и Емеше работят заедно от 2010 в трупата „Hodworks“ и множество други съвместни проекти. В този свой съвместен проект те изследват как се опредметява тялото, докато се превръща в прост инструмент на онагледяването. Всяко тяло е шедьовър на някого или на средата ни, повърхност на осъзнати и неосъзнати демонстрации. Тази демонстративна сила на тялото дава пространство за обезличено приложение на специфичен инструментариум. Модифицирайки тялото, можем да манипулираме средата си и така да осигурим свобода за предефиниране.

Изпълнител, пърформър и преподавател в сферата на съвременния танц, Емеше Цухорка завършва своето образование в Budapest Contemporary Dance School през 2011 година. В продължение на осем години тя е била член на HODWORKS, работила е още с Чаба Молнар и The Symptoms. Нейните тайни импровизационни игри като дете дават основата на свободата в артистичната ѝ работа.

Изпълнители: Адел Юхас, Чаба Молнар
Музика: Абриш Грилуш
Декори: Ченге Ваш
Осветление: Ката Дежи
Създатели: Емеше Цухорка, Чаба Молнар

Проектът е осъществен с подкрепата на: Програма „Золтан Имре“, Национален фонд „Култура“ (Унгария), Културен център „Шин“ (Релси), Дом на съвременните изкуства „Трафо“ (Трафопост), Collegium Hungaricum Берлин, Фондация „Мюхей“ (Ателие), Фондация „Off“.

Трупата Ходуъркс ще изнесе и два уъркшоп на 3 и 4 декември от 10 до 14 ч.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  Топлоцентралата
  ул. Емил Берзински 75

Дата

03.дек.2021
Изтекло събитие!

Час

19:30

Тип събитие

Вечерно
 • Град:

  София

 • Адрес:

  Топлоцентралата
  ул. Емил Берзински 75