Начало Културни събития SOLE e AMORE/ СЛЪНЦЕ и ЛЮБОВ
Слънце и любов

SOLE e AMORE/ СЛЪНЦЕ и ЛЮБОВ

Четвъртият концерт от цикъла „Музика без граници” – Sole a More, ще бъде представен на 23 октомври от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера.

SOLE e AMORE/СЛЪНЦЕ и ЛЮБОВ продължава вече установената традиция от специални мултижанрови камерни концерти. Те поднасят на публиката изненадващи приятни срещи с непознати произведения от световната музикална съкровищница, интерпретирани от големите оперни имена, талантливи инструменталисти, актьори, поети.

Този път във фокуса е световната оперна певица – мецосопраното МАРИАНА ПЕНЧЕВА. Тя избира сцената на Старозагорската опера за премиерата на камерния концерт с искрящото заглавие „Слънце и любов”, заимствано от едноименната песен на Пучини.

Мариана Пенчева е подбрала камерните творби на композиторите, чиито опери са в основата на нейната забележителна международна кариера. Неин партньор на сцената е младата и талантлива пианистка Василена Атанасова. Kъм тандема се присъединява и актьорът Пламен Манасиев, който ще внесе допълнителен изискан колорит в програмата с подбрани стихове любовна лирика.

 • Град:

  Стара Загора

 • Адрес:

  Старозагорска опера

Етикети:

Дата

23.окт.2021
Изтекло събитие!

Час

19:00

Тип събитие

Вечерно

Локация

Стара Загора
 • Град:

  Стара Загора

 • Адрес:

  Старозагорска опера