Начало Културни събития Техниката у дома през първата половина на XX век
Техниката у дома през първата половина на XX век

Техниката у дома през първата половина на XX век

Регионален етнографски музей – Пловдив представя изложбата на Национален политехнически музей „Техниката у дома през първата половина на XX век“.

Изложбата представя различни домашни уреди, ползвани през първата половина на миналия век – времето на навлизане на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома. Акцентира се върху промяната, настъпила в ежедневието, при навлизането на непознатите до този момент електрически уреди в градското жилище.

Посетителите ще могат да се запознаят с разнообразни кухненски уреди, приспособления за поддържане на добър външен вид, а също така и с техниката, която е служила за организиране на домашни забави. Ще разберат как техниката помага за приятното прекарване на свободното време, как тя участва в постигането на успешни социални контакти и в подготвянето на модерните за времето си забавления.

Включени са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса, които илюстрират промяната на ежедневието в града.

 

Екипът на Национален политехнически музей е подготвил и специална образователна програма под формата на книжка, с която ще зарадва първите деца, които посетят изложбата.

 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Регионален етнографски музей Пловдив

 • Уебсайт: http://www.ethnograph.info/

Дата

25.юни.2021
Изтекло събитие!

Час

08:00 - 18:00

Вход

6.00 лв

Тип събитие

Дневно

Локация

Пловдив
Категория

Организатор

Национален политехнически музей
 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Регионален етнографски музей Пловдив

 • Уебсайт: http://www.ethnograph.info/