Начало Културни събития Телепатичният бар
Телепатичният бар

Телепатичният бар

“Телепатичният бар” e политически некоректна театрална инсталация на българо-испанското дуо Мануилов-Дордал и под звуковия дизайн на Росен Павлов.

Как бихме се чувствали, ако имахме дарбата да четем мислите на хората и влезем в бар?
За какво си мислят хората, но никога не казват? Това е представление, в които всички зрители са и участници. Когато си телепат за един час, можеш просто да решиш да слушаш и нищо да не правиш. А можеш и да поискаш да реагираш. Как – зависи от теб!

Заповядайте на 30/01 (неделя) в бар СПУТНИК от 19:30 часа.

Драматургия: Александър Мануилов (София)
Феран Дордал и Лалуеса (Барселона)
Звуков дизайн: Росен Павлов
Продуцент: Сдружение “Радар София”
Част от платформата “Драма пакт”
Проектът се реализира с помощта на Министерство на културата

Пърформансът е създаден през 2015/2016 година в обща творческа резиденция в Мюнхен, по поръчка на Фестивала на независимия театър в Мюнхен. Показван е и на Театралния фестивал Lainsuojattomat 2019 (Финландия) и това е първата му версия за българска публика и на български език.

“Радар София” е първата в страната резидентна програма за драматурзи и театрали, която кани значими фигури от европейски и световен калибър за творчески престой у нас.

“Драма пакт” е неформална група от писатели и театрали, които споделят ресурси, вместо да се състезават за тях. Това е отворена платформа, която развива, подпомага и създава нови форми и формати в съвременната драматургия.

Феран Дордал и Лалуеса е режисьор, драматург, пърформър и преподавател от Барселона, носител на Сребърен лъв за иновативен театър заедно със Сеньор Серано, от 2015 г.

Александър Мануилов е писател, драматург и сценарист от София, чиито драматургични произведения досега са селектирани на над 50 театрални фестивала, между които L’Europe de Théâtres (Париж), Theatretreffen (Берлин), фестивали в Тунис, Индия, Уганда, Грац и др.

Росен Павлов е звуков дизайнер и тонрежисьор от България.

Билети на място на цена от 10 лева с предварителна резервация на фейсбук страницата на Радар София.

Дата

30.ян.2022
Изтекло събитие!

Час

19:30

Вход

10.00 лв

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
Категория