Начало Културни събития TEST PRESS BOOKS – изложба и разпродажба на книги
TEST PRESS BOOKS

TEST PRESS BOOKS – изложба и разпродажба на книги

23 – 28 ноември | галерия КО-ОП
Откриване: 23.11, 18:00ч

Между 23 и 28 ноември пространството на КО-ОП става домакин на TEST PRESS BOOKS – изложба и разпродажба на книги и други независими публикации.

Концепцията за събитието е на дизайнера, колекционер и учител Хенк Гронендейк.

Специално внимание в Test Press Book – Pop-Up Event ще бъде отделено на публикациите на Experimental Jetset, малко студио за графичен дизайн, базирано в Амстердам. Неговите публикувани джобни книги („Superstructures“ и „Full Scale – False Scale“) се фокусират върху многото детайли, свидетелстващи за процеса на проектиране на Jetset.
Широк спектър от публикации ще бъдат достъпни в органичен брой, за да се създаде представа за обхвата на тези независими издания – от графичен дизайн, мода, фотография, типография, илюстрация до академични публикации и дипломни проекти на студенти. Повечето книги съдържат елемент на манифестно и критично изследване и са селектиране специално за събитието в КО-ОП.

 

Съпътстваща програма

На 24 и 26 ноември, като част от съпътстващата програма към изложбата Test Press Books – Pop-Up Event в КО-ОП ще се проведат и две дискусии:

24.11 (сряда, ot 19:00ч.) – Разговор на тема Experimental Jetset с Хенк Гронендейк – дизайнер, колекционер, учител и инициатор на събитието
Хенк Гронендейк ще разкаже за процеса на работа и отношението към дизайна на Experimental Jetset – малко студио за графичен дизайн, базирано в Амстердам. Ще разберем повече и за публикациите, налични по време на изложбата.

26.11 (петък, от 17:00ч) – Разговор между Снежанка Михайлова, Хенк Гронендейк и Дима Стефанова
Хенк Грьонендейк, Снежанка Михайлова и Дима Стефанова ще ни разкажат за съвместната си работа, творческия си процес и намирането на баланс между различните дисциплини. Отправната точка в разговора ще бъде аспектът на съвместното авторство.

За Хенк Гронендейк:
Хенк Гронендейк е бивш професор в Gerrit Rietveld Academy в Амстердам, където преподава графичен дизайн в продължение на много години. По време на кариерата си като преподавател и графичен дизайнер на свободна практика. Tой се утвърждава като колекционер и куратор на творби от професионалната и от академичната област. Чрез различни вдъхновяващи инициативи той представя материал от тази колекция на вниманието на обществеността, без да изпуска от поглед образователния аспект. Настоящото събитие е ярък пример за това.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  КО-ОП (бул. Янко Сакъзов 17)

 • Уебсайт: https://www.ko-op.bg/

Дата

23. - 28.ноем.2021
Изтекло събитие!

Локация

София
Категория
 • Град:

  София

 • Адрес:

  КО-ОП (бул. Янко Сакъзов 17)

 • Уебсайт: https://www.ko-op.bg/