плакат

Woomb /Live Debut/

Началната точка на този проект е единственото, което на пръв поглед ги свързва.
Новото дуо Woomb, движещо се между Лондон и София, е съставено от младия вокалист и композитор Христо Йорданов, и Георги Линев, най-добре познат от проекта си Kan Wakan, стигнал до световно признание с трите си албума.

Засега единствената възможност да чуете песните им е на живо: на 19 май в Koncept Space. Дебютният им концерт е с вход свободен.

Израсналият в САЩ Георги Линев има класическо образование, а възможностите му като продуцент и композитор го водят към колаборации с артисти като Moses Sumney, Baby Keem и Thundercat. Междувременно, музиката му, елегантно потапящата и богата на идейни слоеве, се оформи концептуално най-добре в Kan Wakan, проект, който намери място на международната сцена.
Христо идва от света на визуалните изкуства и започва да работи фотограф още като тийнейджър. Преди две години, той посяга към китара, мислите се превръщат в текстове, а тези начални опити на хартия се превръщат в първите дема на дуото.
В момента те работят по първия си албум – деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи, вдъхновени от общите влияния, които Йорданов и Линев
намират помежду си – Cocteau Twins, Bjork, Nick Drake, Slowdive, Brian Eno, Portishead.

Името на групата идва от думата womb (“утроба”) – препратка към неизразената и никога задоволена нужда за безмерна любов, намерена в самото начало на съществуването ни и бързо забравена. Всички започваме живота си по един начин и го направляваме през различни трудности. Само началната точка наистина ни свързва.

 • Град:

  София

 • Адрес:

  бул. Никола Вапцаров 6

 • Име на организатор:

  Koncept Space

Дата

19.май.2023
Изтекло събитие!

Час

20:00 - 23:55

Вход

Свободен

Тип събитие

Вечерно

Локация

София
 • Град:

  София

 • Адрес:

  бул. Никола Вапцаров 6

 • Име на организатор:

  Koncept Space