Начало Културни събития „Женско царство“ – Драматичен театър Добрич
Женско царство

„Женско царство“ – Драматичен театър Добрич

Комедията “ЖЕНСКО ЦАРСТВО” от Ст. Л. Костов ще бъде играна на  27 октомври  2021 г ., от 19.00 часа в камерната зала на театъра.

Режисьор: Стефан Спасов

Участват: Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Филип Янев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе и Валентин Георгиев.

Преди началото на действието в тази пиеса един своенравен Бог е взел странно рещение – мъжете да загубят своята сила и да я предадат на жените, т.е. мъжете изцяло да поемат домакинската работа, отглеждането на децата, а жените да станат глави на семейства и да поемат управлението на общината… Ролите са обърнати – мъжете са слабия пол – те се оплакват, хленчат и са обект на сексуален тормоз, а жените пият, бият, ухажват агресивно и злоупотребяват с властта… Опак свят, който може и да помогне на двата пола да се поучат от грешките си, а може и да не помогне…

Не намирам друг скрит смисъл или по-дълбоки послания, а може би не съм достатъчно проникновен да ги видя. За мен тук става въпрос за забавление. Другият важен въпрос е мярката, качеството и изобрететалността в това забавление…

Стефан Спасов

За информация и билети: Билетен център на ДТ”Йордан Йовков” – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573.

Залите се запълват на 30 %, съобщават от театъра.

Дата

27.окт.2021
Изтекло събитие!

Час

19:00

Вход

8.00 лв

Тип събитие

Вечерно

Локация

Добрич
Категория