ArthuB представя: Фондация “Академия Роза”

Фондация “Академия Роза”

Снимка: Валя Цветанова
Снимка: Валя Цветанова
Снимка: Валя Цветанова
Снимка: Валя Цветанова
Previous slide
Next slide

Вярваме, че музиката е красота, която обогатява битието на всяко живо същество. Вярваме, че музикалното образование от най-ранна възраст по най-естествен начин формира здрава и духовна личност. Вярваме, че всеки човек, докоснал се до красива музика, тръгва уверен по пътя към душевно равновесие, тъй необходимо в днешния тревожен свят.

Фондация "Академия Роза"

Сфери на интереси

Класическа музика и изобразително изкуство.
Вярваме в силата на съпреживяното изкуство по пътя към удоволствието от живота.
Вярваме в творчеството и в насърчаването на изявата му при децата като инструмент за постигане на онзи осъзнат индивидуализъм, от когото очакваме „да спаси света“.

Кратка биография

Aкадемия Роза е основана през 2021 г. по идея и инициатива на Пламен Николов. Toй е генерален директор на Есетере България (дестилерия за етерични масла на dōTERRA в град Добрич) и Terra Roza (розоварна в подножието на град Шипка). Желанието му е да превърне това събитие в ежегодна сцена за изява на млади хора, посветили таланта си на класическата музика.

Сфера на дейност

От 2021 година Фондация Академия Роза организира Лятна музикална акдемия през месец Август в град Шипка.
В академията участват момчета и момичета от музикалните училища и школи в България избрани с предварителен конкурс. В продължение на една седмица те развиват оркестровото майсторство с помощта на музикални ментори и диригент Маестро Максим Ешкенази. Настаняването, изхранването и всичко по време на Академията е поето от Фондацията. Последните два дни от Академията са запълнени с концерти на открито в град Шипка и Казналък. Концертите са безплатни за публиката.

Опитност при работа с проекти

През 2021 и 2022 сме основни организатори и изпълнители на творчески проект Лятна музикална академия в град Шипка през месец Август.
Подготовката за тази една седмица продължава цяла година и се изразява в избор на класически произведения, конкурс и подбор на изявилите желание за участие. Обявяване на избраните участници и организация по настаняване транспорт и изхранване на лауреатите в Академията.

Селекция / Награди / Резиденции

Изявите ни се изразяват в организирането и подготовката на два концерта на открито в градовете Шипка и Казанлък. Имаме желание градовете и местата на концертите да се увеличават и променят през годините, за д аможе повече хора от малките населени места да се докоснат до красотата на класическата музика и изкуство.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .