Начало Културни събития Концерт-спектакъл „Път през Тракия”
Фолклорът на Тракия превзема сцената на Летния театър в Пловдив

Концерт-спектакъл „Път през Тракия”

Доайените на фолклорното изкуство – емблематичните ансамбли „Тракия“ – Пловдив и „Странджа“- Бургас, ще се качат заедно на сцената на Летния театър в града под тепетата на 28 юли от 20:00 часа.

Концерт-спектакълът „Път през Тракия” е поредната съвместна изява, в която двата ансамбъла ще зарадват почитателите на фолклорното изкуство. Преди броени седмици под ритмите на тракийските танци артистите изправиха на крака препълнения Летен театър в Бургас.

Тази година чрез „Път през Тракия“ художествените ръководители на трупите – проф. д-р Даниела Дженева и Марио Егов, повеждат своята публика през земите на древна Тракия – земя, огласена от звънтящи гласове на тракийски невести, тракането от колелетата на шарени каруци, като оживели от разказите на Йовков. Зрителите ще се насладят на майсторските изпълнения на танцьорите и музикантите, които сякаш разговарят със земята, докосвайки се до изконните празници на българина – Гергьовден и Димитровден.

Желаещите да се потопят в магията на фолклорното изкуство могат да закупят билети за последните свободни места на касата пред Общината на пл.“Ст. Стамболов“ или от сградата на ФА „Тракия“- ул.„Даме Груев“ 1А.

Концерт-спектакълът „Път през Тракия” се организира с подкрепата на Национален фонд Култура, Програма „Мобилност”, сесия 1.

 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Летен театър в Пловдив

Дата

28.юли.2021
Изтекло събитие!

Час

20:00

Тип събитие

Вечерно,
На открито

Локация

Пловдив
 • Град:

  Пловдив

 • Адрес:

  Летен театър в Пловдив