ArthuB представя: Борис Лапшов

Борис Лапшов

Bjorn Dobelaire, A Man of No Importance
Sir Andrew Lloyd Webber, Joseph and the amazing technicolor dreamcoat
Женитба на Гогол, Univercity of Illinois Chicago
Сутрешен Блок, Сериал с Тодор Колев по Тв7
Previous slide
Next slide

Целта ми е да правя продукции с малко по-висока културна стойност, като това не означава продукции само за ценители, а напротив, продукции които да са подходящи за всички, но да имат за цел да предоставят една западна гледна точка и един стил, който едновременно да развлича, но да има и за цел да обучава. Все пак това е целта на изкуството.

Борис Лапшов

Сфери на интереси

Тъй като от 10 години се занимавам с мюзикъл и театър, кино. Бих искал да продължа да обогатявам българската сцена с още по-цветна палитра от артистичен израз.

Кратка биография

С 20 годишен опит на сцена и пред камера, изучавал
бакалавър по актьорско майсторство в България, Германия, Франция,
Англия и Америка. Магистратура по мюзикъл в Кралската Музикална Академия в Лондон. Специален гост в дома на сър Андрю Лойд Уебър. Участвал е в продукции в 47 държави с над 250 роли в театъра и на екран. Преподава актьорско майсторство за кино и театър, както и техники на гласовото извличане (сценична реч и вокални техники).

Сфера на дейност

Режисьор и преподавател по актьорско майсторство и глас, в НАТФИЗ и Англия.
Драматург и създател на един от първите, оригинални, български мюзикъли. (Премиера през Октомври-Ноември)
Превеждам и имам желание да поставям нови и модерни чуждестранни пиеси, също така и да намирам нови или създавам такива които са изцяло български.
Мюзикълни концерти в България и чужбина, в колаборация с Рафи Жамакорцян (композитор на голяма част от песните на Петя Буюклиева, Орлин Горанов и Лили Иванова).
Сценарист, ко-създател и режисьор на иновативно музикално представление в Лондон, което е в специалната селекция на екипа на LW Theatres, една от най-големите компании за театрални продукции в Англия и West End.

Опитност при работа с проекти

– Участие в проект на ЕС за интеграция на ромите в Европа. Проектът се проведе в Щутгард, Германия на един от най-големите театрални фестивали там.
– Носител на “Златна маска” за най-добър актьор на фестивала на франкофонията в Пловдив с театрална постановка на Валери Петров.
– Проектът “The Great Comedy Show” с турне в Англия като режисьор и драматург, част от специалната селекция на Brighton Fringe Festival и Camden Fringe Festival.

Селекция / Награди/ Резиденции:

– Участие в един от първите мюзикъли на сър Андрю Лойд Уебър, 60 години от първото издание на спектакъла. Национално турне в Обединеното Кралство.
– Специале гост в дома на сър Андрю Лойд Уебър, като част от фестивала на театралните-музикални форми, Англия.
– Носител на “Златната маска” за най-добър актьор на международния фестивал на франкофонията в Пловдив.
– Създател на повече от 27 оригинални пиеси играни в Англия, Америка, България, Дания.
– Първият българин приет и завършил, втората най-добра академия за мюзикъл в света Royal Academy of Music, London

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .