ArthuB представя: Младежко сдружение-България

Младежко сдружение-България

Previous slide
Next slide

С дългогодишната си дейност в областта на културата сдружението успешно осъществява мисията си за изследване, развитие и обогатяване на духовния и културния живот; създаване условия за изява на творческите способности; духовна и културна интеграция на хората в неравностойно положение; запазване на традициите на българския народ.

Младежко сдружение-България

Сфери на интереси

Сдружението развива концертна, фестивална, аудиовизуална, издателска, образователна и социална дейности. В основата им е заложен силен стремеж към обогатяване на културния и духовен мироглед на съвременния българин. Усилията са насочени към устойчиво развитие посредством въвеждането на иновативни практики, осигуряване на възможности за професионално развитие в областта на културата и изкуството, изява на млади таланти, активно участие в културния обмен, развитието на партньорски мрежи и подобряване на достъпа до култура.

Кратка биография

Сдружението е създадено през 2006 г. в София с основна цел – привличането на младите хора към създаването на културни продукти и управлението на дейности в областта на културата.
През годините то е представяло дейността на музикални състави като Певческо дружество “Славянска беседа”, Представителен хор на Богословския факутет при СУ “Св. Климент Охридски”, Детски хор “Осанна”, “Колегиум ОСАННА” и други. Съорганизатор на много музикални фестивали, концерти, турнета в Европа. Издава партитури, продуцира музикални албуми.

Сфера на дейност

Сдружението подпомага дейността на музикалния “Колегиум ОСАННА” и на композитора Георги Попов. В периода 2018-2020 г. развива своята дейност в Рим и Ватикана.
Организира многобройни концерти, издава музикални дискове, партитури и книги, работи с хората от Дом за сираци “Св. Николай” в с. Нови хан. Съорганизатор е на регионални и национални музикални фестивали като “Гергьовски песенни празници – Елена”, “Песенни празници – Осиковица” и други. Продуцира музикални видеоклипове и документални филми.

Опитност при работа с проекти

Сдружението е реализирало много проекти в България и Италия.
В последните 2 години работи по проекти, реализирани с финансовата подкрепа на Министерството на културата, НФ “Култура” и СП “Култура”. Работи в партньорство с различни организации, а от 2021 г. развива активно партньорство с новосъздаденото сдружение за култура “Светъл звън”.
Ще се радваме да установим нови партньорства и разработим съвместни дейности.

Селекция / Награди / Резиденции

От създаването си до 2012 г. сдружението е един от основните съорганизатори на ежегодния Международен фестивал на православната музика „Св. Богородица-Достойно есть” – Поморие с хиляди участници от 15 държави. Един от най-големите фестивали за православна музика в света.
Съорганизатор е и на Международен фестивал за духовна музика „Осанна“ в Италия.
Организатор на Международен музикален фестивал „Дни на св. братя Кирил и Методий“ в Торино, Италия /2017/ и на много други културни инициативи и форуми в България и Италия.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .