ArthuB представя: Ангелина Георгиева

Ангелина Георгиева

Финален концерт на проект "Как да направим комуникацията между държавата и гражданите по-добра?", гр Каварна

Въпреки че след завършването на висшето ми образование не продължих да градя инструментална кариера, за мен голямата любов продължава да бъде музиката. Работата ми към момента е свързана с административна дейност, но се радвам, че съм в постоянен контакт с композитори, автори на текст и мисията ми е да бъда в помощ на хората създаващи музика.

Ангелина Георгиева

Сфери на интереси

Музика, театър, поезия, фотография, архитектура и традиции.
Интересувам се от възможности за подпомагане на творците в тяхната дейност, защитата на авторските им права.
Също така ме вълнува представянето на изкуството в училището, поощряване на творчеството и възможностите образователната система да бъде променена по отношение на изкуствата и ролята им в учебния план – наравно със спорта и науките.

Кратка биография

1998 г – Национално музикално училище “Любомир Пипков” – гр. София със специалност “Класическа китара”
2002 г. – Софийски университет “Св. Климент Охридски” – бакалавър специалност “Музика и музикална педагогика”
2017 г. – Софийски университет “Св. Климент Охридски” – магистър “Музикални компютърни технологии и тонрежисура”

Сфера на дейност

Работя в сдружение МУЗИКАУТОР, като офис мениджър и връзки с авторите.
Мениджър на фонд “Популяризиране и развитие на българското културно наследство и творчество” (Културен фонд) на организацията.

Опитност при работа с проекти

През последните години не съм участвала в творчески проекти от гледна точка на кандидат.
През 2019 г. бях част от екипа на проект „Как да направим комуникацията между държавата и гражданите по-добра?“, ЕСФ “Добро управление”, Приоритетна ос 2 „Ефективно и професионално управление в партньорство с гражданското общество и бизнеса“ на ОПДУ.

Селекция / Награди / Резиденции

Като възпитаник на НМУ “Любомир Пипков” съм се явявал на Международен конкурс за класическа китара – гр. Кюстендил (III-та награда), Конкурс “Млади музикални дарования” – камерна музика; Конкурс за класическа китара – гр. Пловдив.
Взимала съм участие в различни фестивали, конкурси и концерти в качеството ми на хорист в Дамски камерен хор на Софийски университет “Св. Климент Охридски”: Форум “Нова българска музика”; Международен фестивал на студентските хорове – гр. Благоевград; Международен хоров конкурс – гр. Превеза, Гърция; Международен хоров конкурс “Бела Барток” – Дебрецен, Унгария; Международен майски хоров конкурс – гр. Варна и много други.
В периода 2000-2004 с колеги от Софийския университет под ръководството на г-н Роберт Кумбилиев сформирахме Amazon`s Project – вокално-инструментална формация, с която имахме редица участия на читалищни концерти, телевизионни участия, вкл. самостоятелен концерт в Националния дворец на културата, заснет и излъчен от Българската национална телевизия.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .