ArthuB представя: Росица Копукова

Росица КОПУКОВА

Вдъхновяват ме съвременни актуални теми от живота, любовта, природата и хуманността.
Мисията ми в живота е на журналист и писател, но по стечение на обстоятелствата бях и учител 20 години. Не съжалявам, защото имам книга и трудове на педагогически теми, не по- малко стойностни от литературните.

Росица КОПУКОВА

Поет, писател, журналист

Сфери на интереси

Поетеса и писателка съм, превеждана на много езици и получила от години световна известност.
Имам интереси към всички изкуства без изключение. Доста години съм била в музикална школа и съм свирила на акордеон, нещо, което ми трябваше и в първото висше учебно заведение и после в учителската практика.

Кратка биография

Родена съм на 3 март 1958 г. в София,в семейство на интелектуалци. Родителите ми също са родени в София. Имам две висши образования – педагогика и българска филология, още доста квалификации и дипломи. Работила съм учителка и журналист, а от 1993 година – само журналист. Имам издадени 69 книги на български, английски, френски, немски език. Моето име е отдавна известно в печата, преди и след преврата през 1989 година.

Сфера на дейност

Работя като журналист към централна електронна медия в сферата на литературата и астрологията и продължавам да издавам книги. Смея да кажа, че съм и много добър астролог.

Опитност при работа с проекти

Много пъти съм работила в проекти: към Министерство на образованието 1990 година, към Профсъюзите на учителите пак около тази година, била съм високо оценена и заплатена за участието си в тези сериозни начинания.

Селекция / Награди / Резиденции

Десетки български награди и над 50 международни номинации и награди – САЩ, Италия, Германия, Австралия. Много Златни купи и медали за поезия и белетристика, включена в Британска антология “Световно известни поети” и много други, както и в Американска Лига на гениите с поезия и разкази, преведени на английски език. Не зная да има друг съвременен българин, включен в тази лига.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .