ArthuB представя: Петя Плукчиева

Петя Плукчиева /PETYA/

Previous slide
Next slide
Музиката винаги е била част от мен, от моята същност. Не зная как бих могла да живея, ако не се занимавам с моето изкуство, а именно музиката! Да пея и творя всеки ден, да преподавам и да предавам тънкостите на вокалното майсторство е част от моя характер, от моя свят и ежедневие, откакто се помня. Винаги най-щастливите ми моменти са били да видя и усетя радостта, от таланта и изкуството, дарявани на публиката. За мен мотото „Изкуството е вечно“ е не самo изказ, но и желание за нови творчески хоризонти и осъществяването и включването в различни проекти и събития. Моите очаквания като творец са да намеря съмишленици и стойностни партньори в осъществяването на бъдещи творчески събития, както и проекти в областите музика и музикално-сценични изкуства.

Петя Плукчиева /PETYA/

Оперен изпълнител, Педагог

Сфери на интереси

Изключително и с приоритет за мен са музикално-сценични изкуства, иновациите в културния обмен в сферата на изкуствата и културата. Имам особен интерес за участие в създаване на творчески и културни мостове между различни културни прослойки с цел културно социализиране и създаване на социално-културни продукти, както и организиране и пряко участие в различни културни събития.

Бих се включила с радост и в различни форми на обмяна на опит по отношение работа и повишаване на педагогическият капацитет в сферата на музиката, както и в различни по форма обучителни събития, касаещи културните процеси.

Кратка биография

Родена през 1974 г. в гр.Каварна, област Добрич. Започва да свири на пиано на 6 годишна възраст и пее в местният детски хор под диригентсвото на Цанка Петрова. През 1993 г. завършва СМУ” Добри Христов” гр. Варна, в класа по оперно пеене при Мария Коровешова-Рокас. През 1997 завършва Оперно пеене в класа на доц. Лиляна Жабленска.

Сфера на дейност

През 2019 г. /21-22.12/ – Концерти по покана на Организацията на Българските евреи, изселници през 1948 година в Израел- гр. Яфо и Тел авив;
2018 г. /24.06/ Тел Авив, Израел – концерт по повод закриването на Европредседателството на България, по покана на посланика на Република България в Израел.
2015 г /16-19.10/ – концертно турне с група „Тhe A.X.E. project“ Италия
От 2011 г. до 2019 г., София : Създава и ръководи студио по „Поп и Джаз пеене” при НЧ „Райко Алексиев” гр.София;

2007-2019 г . Основател и музикален директор на фестивал ”STRAVAGANZA”-национален фестивал за старинна музика песен и танц, гр.Каварна;

Участия с Шуменска, Видинска и Варненска филхармонии. Концерти и фестивали в САЩ, Италия, Китай и др.

Опитност при работа с проекти

2020 г. Проект ”Мисия Лаборатория за изкуство и култура”- едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата към национален фонд “Култура” – административен ръководител;
2020 г. Проект – концерт „Звездна нощ” сесия за финансова подкрепа на проекти за представяне и разпространение на готов сценичен продукт в областта на театралното, музикалното или танцово изкуство”-административен ръководител и член на худ. екип.
2019 година Проект “Как да направим комуникацията между държавата и гражданите по-добра?” по ОП”Добро управление” към Министерски съвет.

Селекция / Награди / Резиденции

2018 г. – Плакет от Община Каварна, връчен за особени заслуги към културния живот на Общината.
2012 г. – Лауреатско звание от Международен Оперен конкурс „Розата на Евтерпа” гр.Карлово за най-добро изпълнение на задължителното произведение
1997 г. – Специалната награда на Мария Черкин –Панова от II-ри национален конкурс за млади оперни певци – гр.София;
1997 г. – Диплом и специална награда от I-ви Академичен конкурс ”Цветана Дякович” за най-добро изпълнение на произведение от XX век.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .