ArthuB представя: АРТ ТЕАТЪР

Арт Театър

АРТ ТЕАТЪР е моята осъществена мечта! Вече 30 години с моите колеги правим независим театър. Това е единствен случай в Източна Европа! Няма друг частен театър, който да се похвали с такова дълголетие. Базата и сцената ни през всичките години е в РКИЦ, на ул.”Шипка” 34, в създадената от нас там АРТ сцена на Шипка.

Мотото ми: “За мен театърът е щастие.”

Милена Червенкова

Основател на Арт Театър

Сфери на интереси

Поставянето на спектакли за деца и за възрастни на високо художествено ниво е задачата на АРТ ТЕАТЪР през годините. И целта ни е тези спектакли да имат много дълъг живот – най-малко 7 сезона.

Кратка биография

АРТ ТЕАТЪР е основан през септември 1992 г. Негови основатели са актрисата Милена Червенкова, драматургът Сергей Литвиненко, композиторът Нивелин Мирков и артистът Георги Златарев. За тези 30 сезона базата и сцената на театъра са в РКИЦ, ул.”Шипка” 34, АРТ сцена на Шипка в София. Създадени са 56 спектакъла, изиграни повече от 2000 пъти в София, страната и чужбина….. 

Сфера на дейност

АРТ ТЕАТЪР създава спектаклите си за деца на базата на световна класика за деца и юноши: “Снежната кралица”, “Пипи Дългото Чорапче”, Буратино”, “Магьосникът от Оз” и много други. Целта ни е да възпитаваме децата в дух на красота и добро! В постановките за възрастни избираме силна драматургия, която отразява нашите мисли и вълнения. Такива са “Малкият принц”, “При закрити врати”, “Скъпа Елена Сергеевна”, “Пушкин. Анджело”, “Кучета”, “Финита ЛИ комедия?!” и мн.др.
В момента се подготвя “Драскотини от дъжда” от Яна Добрева, с режисьор проф. Ал. Великовский и спектакъл за нашата история със заглавие “АРТ ТЕАТЪР – толкова много любов…”- сценарий и постановка Милена Червенкова.

Опитност при работа с проекти

До сега АРТ ТЕАТЪР сам е правил своите спектакли, някои от тях под ръководството на талантливия руски режисьор проф. Ал. Великовский. Сега предстои съвместен проект със столичен държавен театър. Името му за сега ще запазим в тайна…

Селекция / Награди / Резиденции

Най-голямата ни награда е любовта на публиката! И фактът, че спектаклите ни се играят дълги години. Спектакълът ни “Кучета” с постановчик проф. Ал. Великовский бе селекциониран и с голям успех представи България на Световния театрален фестивал в Авиньон (2005) и бе включен в Топ 10 от 750 представления от цял свят. Спектакълът се играе и до днес – вече 16 сезона!

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .