ArthuB представя: Българско графити училище

Българско графити училище

Преобразяване на градската среда и ясно разграничаване на изкуството от вандализма. Промяна в мисленето на обществото чрез добрия пример. Подпомагане на артисти в тяхното развитие. Организиране на срещи и изграждане на общество от артисти с общи цели и виждания.

Българско графити училище

Сдружение

Сфери на интереси

Работилници на открито. Улични изкуства и стенописи. Проекти, свързани с преобразяването на градската среда. Превенция срещу вандализъм. Подкрепа на млади артисти.

Кратка биография

Интересите на сдружението се изразяват в периодични редовни срещи в “Българско графити училище”, като на тези срещи присъстват артисти от различни възрасти от 16 – 35г. Уроците са открити за всеки и са безплатни. През 2019 година е осъществен графити фестивал “Графити Вселена” гр.Варна с участието на артисти от България и Турция. През 2020 година е изпълнен проекта “Стенописът като скрито послание”, представляващ стенопис с шевици, символи и местни видове птици върху четириетажна сграда. През 2021г. – работилници в Шумен, Добрич, Варна.

Сфера на дейност

Проект в гр.Пловдив – “От другата страна”. Рисуване на стенопис с размери от 300 кв.м. на стена от училище “Димитър Талев”. Рисунката показва възможността на децата да се пренасят там, където пожелаят – само от тяхното въображение. Дижението, което следва стенописът, е как – без да пожелаят, те бавно започват да излизат от тяната среда и да се откъсват от въображението, което са имали преди, само защото порастват. Да си от другата страна е въпрос на гледна точка!

Опитност при работа с проекти

Участия по различни фестивали с работилници. Организиране на собствени фестивали и работилници. Организиране на самостоятелни проекти облагородяващи градската среда.

Селекция / Награди / Резиденции

Участия в повечето национални и международни фестивали за рисуване със спрей и смесени техники.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .