ArthuB представя: Стойчо Андреев

Стойчо Андреев

Представяне на Дева Мария в Храма
Представяне на Исус Христос в Храма
Светото семейство с Св. Елизабета с Йоан кръстител
Богородица с младенеца и Св. Катерина от Сиена
Previous slide
Next slide

Това, което ме вдъхновява е таланта на художниците творили през Ренесанса. Моите творби са заимствани от техните картини, които са с религиозни сюжети.

Стойчо Андреев

Сфери на интереси

Сферата в която творя е дърворезба, която изобразява събития описани в Библията. Някои от моите творби /над 50/ са: “Представяне на Дева Мария в Храма”, “Представяне на Исус Христос в Храма”, “Светото семейство”.

Кратка биография

През 2005г. реших, че е дошло времето да се занимавам с нещо, което ми доставя голямо удоволствие. И това е дърворезба с религиозни сюжети. Никога преди това не съм се обучавал или занимавал с това. За да се получи красива дърворезба, която да радва окото са необходими кочествени длета с различни профили и размери. Важен е и материалът, от който се изработва.

Сфера на дейност

Завършвам новата си творба “Представяне на Дева Мария в Храма” . Когато Дева Мария навършва тригодишна възраст, нейните родители Анна и Йоаким изпълнили обещанието, което дали пред Бога, преди тя да се роди. Затова те тържествено въвели своята дъщеря в Йерусалимския храм и я посветили на Бога.

Опитност при работа с проекти

Не съм участвал в творчески проекти. Имам интерес да участвам в проекти за представяне на дърворезба с религиозни сюжети, с организаций и творци занимаващи се в тази сфера.

Селекция / Награди / Резиденции

Имам шест изложби, пет от които самостоятелни, някои от тях са в гр. Трявна в център Уста Дарин и в гр. Стара Загора в галерия Алба-авитохол. През 2019г. участвах с три дърворезби в шестото международно биенале на църковните изкуства във Велико Търново. През 2021 г. участвах в седмото международно биенале на църковните изкуства във Велико Търново. През 2022 г. спечелих 3 място в Онлайн изложба “Занаячии и творци” организирана от BALKAN FAIR. ONLINE.

Снимките и текстът са предоставени от потребителя. ArthuB не носи отговорност за истинността на предоставената информация.

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .