Фестивал и конкурс „Звуци на Висла”

„Звуци на Висла” е ежегодно международно музикално събитие с участието на състезатели, членове на журито и гости от Полша и чужбина.

Международният фестивал и вокален конкурс – Vistula Sounds –  е планиран да се проведе на 15-19 август 2022 г. в Цехоцинек, Полша.

Събитието се характеризира с най-високо качество на артистично изпълнение и организация. Въпреки че Фестивалът съчетава различни дейности от културен, развлекателен и образователен характер в областта на вокалното и сценичното изпълнение, цялостната концепция е изключително хармонична.

Фестивалът ще включва 2 конкурса, 2 концерта и 2 пътувания, популяризиращи градовете Цехоцинек и Торун, 2 срещи, осигуряващи пространство за международен културен обмен, както и няколко майсторски класа, провеждани от международни жури. Отворен за хиляди потенциални зрители, фестивалът е разработен, за да обогати обширното културно и развлекателно предложение на град Цехоцинек с атрактивно, мултикултурно събитие за посетители, жители и туристи на СПА центъра.

Победителите в Гран при ще бъдат наградени с грамоти и поименни купи на Фестивала, както и парични награди и подаръци от спонсори.

Фестивалът и състезанието Vistula Sounds е отворен за всички вокалисти и групи, активни на поп сцената. И в двата конкурса могат да участват солисти, дуети и ансамбли.

Състезателите могат да изпълняват всеки жанр, изпълняван на поп сцената: поп, рап, рок, джаз, блус, госпел, духовен, реге, соул, фантазия, r & b, шансон, класически кросоувър, поп-опера, поп-фолк, както и като фрагменти от мюзикъли, кинематография, рок опера.

Възрастови групи:

Деца 7-9 години; Деца 10-13 години; Младежи 14-16 години; Младежи 17 – 21 години; Възрастни 22 – 37 години.

Таксите за регистрация са, както следва:

50 € за солист; 70 € за дует; 100 € за трио; 150 € за група (повече от 3 участника). Таксите за регистрация се заплащат отделно за всяко състезание.

Участниците, кандидатстващи за двата конкурса, имат право да получат 30% отстъпка от таксата за второто състезание.

Повече информация за конкурса на страницата на Vistula Sounds: ТУК