Културни новини

Хор „Нуша“ и Виктор Костов са големите победители в XX юбилейно издание на „Звукът на времето“

Хор „Нуша“ и Виктор Костов спечелиха големите награди в Десетото юбилейно издание на международният конкурс за вокална и инструментална музика„Звукът на времето“ гр. Велико Търново.

Проект „Какво мислиш за мен? (Приятелство чрез изкуства)“ на Арт център Арлекин

Младежи на възраст 13-17 години от отдалечени райони на страната ще имат възможността да се докоснат до културата и традициите на различни етноси като част от проекта „Какво мислиш за мен? (Приятелство чрез изкуства)“.

Нов двуезичен брой на „Литературен вестник“ по повод Седмицата на италианския език по света

„Литературен вестник“, съвместно с Италианския културен институт в София, ще отбележи XXII Седмица на италианския език по света със специален двуезичен брой на италиански и български език

Пловдив посреща най-добрите експерти по консервацията на мозайки от цял свят

XIV Международна конференция на Международния комитет за консервация на мозайки ( ICCM ) ще се проведе в ДК „Борис Христов“, Пловдив от 24 – 28 октомври 2022 г., по покана и с домакинството на Община Пловдив и патронажа на Министерство на културата на Република България.

Изложба „Обстоятелствата, които създаваме, са тези, които ни променят“ на Мартиан Табков

На 25 октомври, вторник от 18:00 ч.в галерия “Васка Емануилова” ще бъде открита изложба на скулптора Мартиан Табаков – “Обстоятелствата, които създаваме, са тези, които ни променят”

Изложба “Дечко Узунов / Васил Абаджиев – Автопортрети” в галерия-музей „Дечко Узунов“

Галерия-музей “Дечко Узунов” представя изложбата “Дечко Узунов / Васил Абаджиев – Автопортрети” (октомври 2022 – февруари 2023) – първата експозиция от програмата “Срещи отвъд времето”.

Проект “Концертни изпълнения и студийни записи на българска автентична и авторска музика” на Боряна Терзиева

Успешно завърши работата по проекта “Концертни изпълнения и студийни записи на българска автентична и авторска музика” на Боряна Терзиева.