„Пеещи артисти“ или непознатата страна на таланта

Любими популярни лица изпълняват български песни, написани специално за тях.

Многомащабният проект на продуцента Игор Марковски „Пеещи артисти“ доказва още веднъж, че талантът няма едно лице. Концерт-спектакълът обединява на една сцена артисти и певци, за да сбъднат

Идеята се ражда в далечната 1995-та година в разговор между Игор Марковски, Тодор Колев и Иван Балсамаджиев. Желанието им е да направят нещо различно и ново, което да даде изява на таланта извън рамките на познатото. Самата Татяна Лолова е първият им съмишленик.

Участниците са любими популярни лица, които изпълняват български песни, написани специално за тях. Сред тях са имената на Людмил Ангелов, Дарин Ангелов, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Весела Делчева, Мариана Попова, Койна Русева, Петя Буюклиева, Мая Бежанска, Маргарита Хранова, братя Аргирови, Красимир Гюлмезов, Милена Маркова, Стефания Колева, утвърдилите се вече дуетни партньори Гергана Стоянова и Симеон Владов, Герасим Георгиев – Геро и Людмила Сланева, както и много други.

Техните вдъхновяващи изпълнения съпровожда филхармоничен оркестър, воден от талантливия млад диригент Георги Милтядов. Не е достатъчно само „Да подредиш нотите според душата на всяка песен“, но трябва и да им вдъхнеш живот, което 75-тимата музиканти направиха. 

Всичко това накара публиката, която беше изпълнила зала 1 на Националния дворец на културата, възторжено да аплодира семейството на пеещите артисти. Сред тях бяха и част от авторите на текстовете и музиката на песните – Георги Константинов, Константин Филипов, Александър Петров, Биляна Ангелова, Петър Писарски и др.

 

Концертът отдава почит не само към небесната театрална трупа, която е в основата на проекта, но е и заявка за бъдещето на културния ни живот, в който „Най-доброто предстои“.