Творчески инициативи

Сесия за набиране на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“

Община Пловдив чрез отдел „Култура, археология и културно наследство“ обявява сесия за набиране на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата.

Отворена покана: Международен Симпозиум “Изкуство – Природа” Габровци 2022

Поканата за участие в международен симпозиум „to-GET-here“ (06 – 16 юли 2022) е насочена към визуални артисти от страната и чужбина., работещи в направленията land art, site-specific art и nature art.

Венеция кани младите киномани

„27 ПЪТИ КИНО“ дава възможност на 27 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията „Giornate degli Autori“ на филмовия фестивал във Венеция през 2022 година!

Конкурс за литературно произведение на тема „Биоразнообразието – Богатството на Родопите“

Конкурсът е част от инициативите на еко инспекцията по повод Европейския ден на НАТУРА 2000 – 21 май и Деня на биологичното разнообразие – 22 май. Срокът за изпращане на прозиведенията е до 31 май.

Министерство на земеделието обявява конкурс за лого и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни

В конкурса могат да вземат участие български и чуждестранни граждани и фирми. Срокът за подаване на предложение е до 10.05.2022 г.

Отворена покана за участие в конкурс „Христо Г. Данов” 2022 г.

Министерството на културата и Община Пловдив обявиха отворена покана за подаване на заявки за участие в конкурса за ежегодната Национална награда „Христо Г. Данов” – 2022 г., за принос в българската книжовна култура.

Покана за участие в “Гергьовски песенни празници – Елена”

За втора поредна година от 5 до 7 май 2022 г. НЧ “Напредък – Елена – 1863” и Младежко сдружение-България организират “Гергьовски песенни празници – Елена” – музикален форум за съхранение и разпространение на българското музикално творчество.

Отворена покана: Лабиринтопия – творческа резиденция в градска среда

„Театър на сетивата София“ и „Център за нови градски утопии“ отправят покана за участие в тримесечен творческо-изследователски процес в градската среда на София.