Отворена покана: Международен Симпозиум “Изкуство – Природа” Габровци 2022

Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци 2022 „to-GET-here“ (06 – 16 юли 2022) Артцентър Дупини, с. Габровци, обл. Велико Търново.

Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци е единствен по рода си в България – свободен форум за изява на автори от цял свят, работещи в направленията nature art, land art и site-specific art. Симпозиумът се провежда ежегодно от 2012 г. Тазгодишното единадесето издание е под надслов „Да стигнеш до тук“, to-GET-here!

Поканата е насочена към визуални артисти и изследователи от страната и чужбина, работещи в направленията land art, site-specific art и nature art. Няма ограничения в използваните медии (аудио и видео формати, фотография, скулптура, обекти, инсталация, акция, пърформанс, др.).

Предвиждат се работен период, презентации на артистите, вечерни прожекции, дискусии, др. Резултатите представяме в официален Ден на Отворените врати (16 юли), финална изложба в градска среда и с електронно издание – каталог.

Участниците:
По отворената покана ще бъдат селектирани 7 артисти и 3 специални гости. В работния процес на избраните участници ще асистират настоящи и завършили студенти по изкуства. Ще вземат участие и артисти от Артгрупа Дупини. Резултатите представяме в Деня на Отворените врати с отделна програма: официално откриване, предвождани турове, музикална програма под открито небе, др.

Крайният срок за кандидатстване е: 10 юни 2022

Симпозиумът се реализира в село Габровци, на 20 км от град Велико Търново.

Артцентър Дупини е основна социална и работна локация за всички издания на симпозиумите от 2015 година. Артцентърът е споделено пространство със силна идентичност, провокативна среда и собствена история, в което днес се помещава богата колекция от произведения на изкуството.

Повече информация за кандидатстване: ТУК

Това съдържание е достъпно само за регистрирани потребители. Моля, влезте в своя потребителски профил .