Tеатрална работилница по „ХАМЛЕТМАШИНА“ на Хайнер Мюлер

Отворена покана до всички млади актьори, режисьори, студенти от областта на театъра и изкуствата, млади професионалисти от театралните, литературните, изследователските и преводаческите среди, както и студенти от други области на изкуството с интерес към творчеството на Хайнер Мюлер.

Между 16-и и 20-и юни 2022 г. Гьоте-институт ще бъде домакин на театрална работилница по „ХАМЛЕТМАШИНА“ на Хайнер Мюлер. Събитието е в сътрудничество с Фондация „Виа Фест“ и Международното общество на Хайнер Мюлер в Берлин и ще се проведе на английски език от Клаудия Рушковски (автор, куратор, драматург).

Изисквания:
Владеене на английски език
Познаване на „Хамлетмашина“ на Хайнер Мюлер
Познаване на „Хамлет“ на Шекспир

Кандидатствайте до 30 април 2022 г. с име, възраст, сфера на обучение/квалификация и кратък свободен текст в няколко реда за Вашия специален интерес към уъркшопа.

Изпращайте кандидатурите си на английски език на имейл адрес: miroslav.hristov@goethe.de

 

Хайнер Мюлер (1929-1995) e най-влиятелният немски драматург през втората половина на ХХ в. Никой друг немски драматург след Брехт (1898–1956) не е достигал подобен статут в световния театър. Мюлер отразява в своите текстове, по-радикално от всеки друг писател, динамиката на жестокостта в историята на миналия век.