Уъркшоп на тема “Имало едно бъдеще” с Диана Петрова

Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”.

Вълшебните приказки винаги са били предпочитан формат за четене както от деца, така и от възрастни. Те разкриват най-разнообразни модели на поведение и разказват както за живота, така и за вътрешния свят на хората.

В уъркшоп ще се научите някои от основните модели за писане на приказки, как да ги редактирате сами и как да ги създавате, така че да са неустоими за читателите. Темата е „Имало едно бъдеще”  – да разкажем на бъдещите поколения за света отпреди пандемията или пък да си представим как би изглеждал той оттук насетне.

Диана Петрова има четири книги с приказки за деца и възрастни, две от които са бестселъри на българския пазар. Това са: „Мъдри приказки за деца и родители” и „Приказки за цялото семейство”. Освен в прозата за деца, тя се изявява и на полето на романовата литература със своите пет романа. Диана Петрова е бивш участник в Созополския семинар по творческо писане, провежда семинари и уъркшопи за деца във формацията „Заешката дупка” и е била жури в продължение на две години в конкурса за подрастващи „Петя Дубарова” и този на фондация „Тебешир”. Тя печели награда „Бисерче вълшебно” и номинация в конкурса на корпорация „Развитие” за български роман.

Детайли