Академия Cultart стартира набирането на участници през май

125 културни мениджъри ще могат да кандидатстват през май.

Първата по рода си Академия за културен мениджмънт стартира набирането на участници през май, като целта ѝ е да обхване над 125 културни мениджъри от пет страни.

Академия Cultart е висококачествен образователен продукт, разработен в колаборация с катедра „Културен мениджмънт” на Университета във Виена и най-доброто от създадените програми на фондация „Пловдив 2019“ последните пет години.

Кампанията по кандидатстване стартира едновременно и в петте държави партньори на Академията – България, Австрия, Италия, Гърция и РС Македония. Амбициозният екип, разработил обучителните модули, от Пловдив и Виена ще представи на участниците целия спектър на творческите индустрии – фестивали, визуални изкуства, сценични изкуства, дизайн и архитектура, приложни изкуства. Курсовете ще се провеждат в различните държави според избрания модул.

Ще бъдат селектирани 25 кандидата от България

Cultart е специално създадена платформа, в която кандидатите от всички държави ще могат да се запознаят с условията, на които трябва да отговарят, за да се включат в обучителния курс. Те ще бъдат селектирани чрез отворени покани и жури с представители от всички държави партньори по проекта. От българска страна ще могат да се включат 25 избрани кандидата на възраст между 18 и 35 години.

Формата за кандидатстване ще бъде отворена през май.


Академията е първата по рода си в страната, както и в някои от държавите, тъй като представлява шестмесечна обучителна програма с модули с практическа насоченост и така работата е фокусирана върху актуални проблеми в културния сектор, и ще включва разработване на бизнес планове, проекти и стратегии за развитие.
Към този сегмент CULTART предвижда и създаването на първата в България стартъп платформа за финансиране на културни проекти и организации, отворен достъп до видео лектории, курсове и упражнения.

CULTART е проект финансиран по програма Еразъм+, сектор Младеж – партньорства за сътрудничество, администрирана от Центъра за Развитие на Човешките ресурси – Национална агенция по програма Еразъм+.

Повече за академията може да научите на: www.cultart.eu, както и актуални новини в социалните мрежи във фейсбук