Ателие Пластелин с нов видео подкаст, посветен на Данте и неговия “Ад”

В годината, посветена на Данте и по случай честванията за 700 г. от смъртта на великия поет, Ателие Пластелин създаде две събития, съвместно със Subtheatre.

Първото събитие е видео подкаст, който от юли 2021 г. екипът Явор Костов (водещ) и Светослав Николов (заснемане и монтаж), проследяват пътуването на Данте през кръговете на Ада, срещите му с грешниците (познати и непознати нему) , както и съществата обитаващи и подземното царство.

Второто събитие е интерактивното театрално представление “Пътят на Данте към Ада или Инферно – Live от Ателие Пластелин”, което имаше своята премиера през м. август тази година и заради високия зрителски интерес периодично присъства в програмата на Ателието.

Двете събития са осъществени с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програмите “Публики” и “Едногодишната програма за подкрепа на професионални организации в областта на изкуствата”.

В седми епизод на театралния видео подкаст “Театрон” ще научите повече за личността Данте Алигиери и неговото произведение “Ад”, за времето, в което той е живял и творил.