Детски книги за създаването на библиотеки в болниците

Кампанията "Болници с библиотеки" продължава с фокус върху детските книги

Благотворителната кампания „Болници с библиотеки“ на “Институт за Здравни Активности и Технологии”, гр. Пловдив продължава с акцент върху детските книжки и образователни материали.

В кампанията, която стартира през юни, се включиха осем болници от областите София, Пловдив и Смолян. Целта бе да се обособят библиотеки или библиотечни кътове, в които с помощта на дарители да се набере популярна, обучителна и развлекателна литература за деца от 3 до 14 годишна възраст и възрастни.

Организаторите съобщават, че е набрана достатъчно литература за възрастни за болничните заведения, заявили участие в акцията до момента.

Отзиви и снимки от направените дарения можете да намерите ТУК

Нови болнични заведения ще се включват в кампанията през септември

Предстои да се обявят и нови активности, успоредно на даряването на книжки и обособяването на библиотечни кътове през м. септември, когато ще се включат нови болнични заведения. 

Кампанията за дарение на книги за възрастни също ще бъде  възобновена през месец септември.

Книгите се събират в офиса на “Институт за Здравни Активности и Технологии” в Пловдив, а след това се разпределят според нуждите на всяка болница. Всеки желаещ да се включи, може да се свърже с организаторите ТУК.

Източник: Институт за Здравни Активности и Технологии